Прочитај ми чланак

ДОМИНАЦИЈА СРБА У ЕВРОПИ – Пешић у „Ел класику“ освојио Куп

0

Трофејни српски тренер Светислав Пешић освојио је први трофеј са Барселоном тек што се вратио на клупу шпанског клуба. У финалу Купа је побеђен Реал са 92:90.

Барса је играла против тима који је четири пута заредом подизао трофеј Купа, има невероватног Луку Дончића и добар је у Евролиги.

Турбуленције кроз које је на другој страни Барселона пролазила изгледају као прошлост јер Барса не зна за пораз откако је води Пешић.

Најбољи код победника је био Пау Рибас са 21 поеном, док је Томас Ертел понео МВП признање. У финалу је имао осам поена и седам асистенција. Анте Томић је убацио 17 кошева.

Против Реала је било неизвесно на почетку меча, али се предност Каталонаца постепено до треће четвртине увећавала када су имали и +17. Барселона је направила серију 11:0 у другој четвртини, а добрим скоком је одржавала резултат у своју корист.

Реал је у фуриозној последњој четвртини имао 38 поена, Томпкинс је пред крај дао тројку за 92:90, а Фабијен Козер је потом промашио и тројку за трофеј. Ориола је пре тога могао да постане трагичар Барселоне јер је промашио два пенала.

Нешто лошију партију је шутерски имао Лука Дончић који је имао 14 поена (1/8), Џејси Керол је имао 18, а Томпкинс је додао 17.