Прочитај ми чланак

АНА БРНАБИЋ: Непријатно сам изненађена Пахоровом изјавом о Космету

0

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је данас да је непријатно изненађена изјавом председника Словеније Борута Пахора да ће покушати да утиче да пет чланица ЕУ које нису признале Косово то учине, те оценила да она није у складу са добрим и пријатељским односима са Словенијом.

О томе, истакла је, није било речи током недавно одржаног састанка који је, како је рекла, био дуг и отворен.

„На том састанку нисам упутила молбу да они као земља која је признала једнострано проглашење независности Косова утичу на Приштину да поштује споразуме које је испреговарала и потписала“, рекла је Брнабићева новинарима.

Премијерка је поздравила то што су они, како је рекла, позвали Приштину да имплементира бриселски споразум, са нагласком на коначном формирању Заједнице српских општина.

„Ми тренутно имамо јако пријатељске односе са Словенијом, а та изјава није у духу пријатељских односа са Србијом и веома сам непријатно изненађена“, јасна је била Брнабићева.

Она је рекла да би требало о томе да разговара са председником Владе Словеније Миром Цераром и истакла да такве изјаве не доприносе сарадњи, регионалном поверењу, те да не види никакав разлог да се Словенија у то меша.