Прочитај ми чланак

Ово је прави хит у Београду: Да ли сте пробали најукусније чоколадне саламе?

0

Праве се ручно од најквалитетнијих намирница и белгијске чоколаде, не садрже конзервансе, адитиве и додатне шећере

Сви љубитељи чоколаде добро знају да од белгијске чоколаде нема укусније. Замислите онда колико чула уживају у споју белгијске чоколаде и бадема, лешника, пистаћа, воћа, ароматичних ликера…

By Konstantin чоколадне саламе су већ на први залогај освојиле срца сладокусаца. У малој радионици у срцу Београда, са пуно љубави се ручно праве од најквалитетнијих намирница, не садрже конзервансе, адитиве и састојке за продужавање свежине, јер се ниједна чоколадна салама не складишти већ се свака свеже припрема како би за купце и конзументе била супер свежа и максимално укусна. Зато не чуди што је ова посластица постала прави хит у Београду.

Можда сте имали прилику да пробате овај изванредан слаткиш, али вероватно нисте знали да је италијанског порекла? „Константин“ чоколадне саламе се праве по оригиналној италијанској рецептури, уз додатак тајних састојака који ову посластицу чине још укуснијом.

За незаборавни укус заслужан је какао из белгијске чоколаде. Ово је једна од најпопуларнијих биљки на свету, због лековитих својстава и ароме, а због своје вредности се користила и као валута у древним јужноамеричким цивилизацијама. Садржи велику количину антиоксиданата који подижу имунитет и штите организам од сваке болести, као и од последица штетног сунчевог зрачења, дуванског дима и загађеног ваздуха.

Такође, какао позитивно утиче на расположење јер подиже ниво сератонина, хормона среће, зато нам се у тешким тренуцима често баш једу чоколадни слаткиши. By Konstantin чоколадне саламе садрже најквалитетнији какао, у црној чоколади га има до 70 одсто. Произвођач чоколаде из Белгије има традицију дужу од века (фирма је основана 1911. године), а какао набавља са малих локалних фарми, које гарантују највиши квалитет зрна.

У By Konstantin чоколадним саламама, због пажљиво одабраних састојака, можете да уживате чак и током поста или док држите дијету. И сигурно ћете пронаћи укус који вас враћа у детињство, и подсећа на посластице из бакине кухињице.

Amaretto
Прави сладокусци обожавају десерте који садрже комбинацију црне чоколаде и поморанџе. Амаретто чоколадна салама има богат укус црне белгијске чоколаде (70,4% какао делова), уз освежавајућу и ароматичну поморанџу, кумкват и врхунски Amaretto ликер. Идеалан слаткиш уз црну кафу, нарочито ако се пре послужења охлади 15-ак минута у фрижидеру.

Baileys
Свечана нота познатог ликера, у комбинацији са свиленкастим укусом беле белгијске чоколаде, млека, кекса и ораха, активира сва чула и поставља нове стандарде. Охладите чоколадну саламу у фрижидеру и послужите уз еспресо кафу.

Ђумбир и пистаћи
Љубитељи квалитетне беле чоколаде могу да уживају и у овој чоколадној салами обогаћеној ђумбиром, хрскавим кексом, пистаћима, орасима и бадемима. Десерт посебно прија уз црни чај или црну кафу.

Еспресо
Ако волите јак укус праве еспрессо кафе, уживаћете уз еспресо чоколадну саламу. Слаткиш је кремасто заводљив, млечног укуса и нешто заиста посебно.

Кестен
Мирис и укус кестена асоцирају на љубав и топлину, празничну атмосферу и слатко ишчекивање. Његова арома још више долази до изражаја уз црну чоколаду, орах и рум, тако да је овај слаткиш идеалан за хладне дане. Послужите га охлађен, уз чај (најбоље црни) или кафу.

Лешник и грожђе
Сви који воле класичне укусе чоколаде, биће пријатно изненадјени како лешник, суво грожђе и брусница могу “класику” да подигну на виши ниво. Нарочито ако ову чоколадну саламу конзумирате уз десертно слатко вино или кафу.

Оранж
Спој беле чоколаде са хрскавим орашастим плодовима лешника и бадема, уз додатак поморанџе, никога не оставља равнодушним. Укус фино допуњују ликер од поморанџе, свеж путер и слатка павлака. Охлађен десерт најбоље иде уз белу кафу и црни чај са млеком.

Панфорте
Веровали или не, овај рецепт је стар чак осам векова! Аристократски укус и краљевски зачини, у комбинацији са печеним орашастим плодовима и сувим воћем, савршена су посластица за романтичне душе. Даме ће сигурно одушевити информација да је слаткиш посан и могу га јести без бојазни како ће утицати на њихову линију.

Више информација можете наћи на страници https://www.bykonstantin.rs или путем телефона +381 63 350 962.