Прочитај ми чланак

НОЋ ЗА ПАМЋЕЊЕ! БОГДАН МВП ОЛ-СТАРА! Србин тројкама демолирао Американце!

0

Кошаркаши Тима света победили су прошле ноћи у Лос Анђелесу Тим САД на ол-стар мечу "Звезда у успону" са убедљивих 155:124 (40:32, 38:27, 40:29, 37:36), а за најкориснијег играча утакмице проглашен је играч Сакрамента и српски бек Богдан Богдановић.

Богдановић је у игри провео 22 минута и за то време је постигао 26 поена (9/16 из игре, 7/13 за три) и уписао четири скока, шест асистенција и једну украдену лопту.

Богдан је имао невероватно шутерско вече. Српски кошаркаш је погодио седам тројки из 13 покушаја, а неколико шутева убацио је са преко девет метара.

„Свакој утакмици прилазим на исти начин. Трудим се да се такмичим, покушавам да будем најбоља верзија себе тог дана, то се десило и вечерас. Никад не знате шта ће се догодити“, рекао је Богдановић.

Уз Богдановића у Тиму света истакао се и његов саиграч из Кингса Бади Хилд. Он је постигао 29 поена, уз по три скока и асистенције и две украдене лопте.

Џамал Мареј је додао 21 поен, а Дарио Шарић 18 поена за победнички тим.

У Тиму САД најбољи је био кошаркаш Бостона Џејлен Браун са 35 поена и 10 скокова, Кајл Кузма је постигао 20, а Џејсон Тејтум 15 поена.

Занимљиво, то је био трећи тријумф остатка света у односу на ривале из САД у претходне четири године.