Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Ако Вучић није зец, мора да прекине дипломатске односе с Немачком

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), у вези са изостанком реаговања Александра Вучића на изјаву немачког шефа дипломатије Зигмара Габријела да Србија мора да призна "реалност" да је Косово независна држава.

Подсећам председника Републике да би, уместо што се, кроз уста (за сада, чак шест!) својих министара и тзв. премијерке и ужичког напредњачког башибозука, недељу дана, бави дисциплином „пљувања у даљ“ и черечења моје маленкости, по Уставу, макар данас, на тужни дан, када је, пре тачно 10 година, „Европска унија која нема алтернативу“, без одобрења Савета безбедности, донела једнострану одлуку о слању своје мисије на Космет, морао да прекине дипломатске односе са Немачком и заувек напусти Бриселске преговоре – изјавио је, поводом најновијих оптужби напредњака на рачун листе „Уједињени побеђујемо. За Севојно, за Србију!“, председник Иницијативног одбора Здраве Србије (ЗС) Милан Стаматовић.

– Као последња бараба, јуче се Вучић, цео дан, по устаничком Орашцу, у оделу председника државе, а уз страначку иконографију својих страначких одбора из оближњег Аранђеловца и Смед. Паланке, где је, такође, „име и презиме“ напредњачке листе на локалним изборима, играо великог, највишег Србина, а „заборавио“ је да рапортира грађанима Србије шта му је, дан раније, онако љигавом до сервилности, нижем од макова зрна, наредио немачки шеф дипломатије, исто као, што је „заборавио“ да рапортира шта је то он, у име Србије, радио испод слике Алојзија Степинца у Загребу – рекао је Стаматовић, захваливши се Зигмару Габријелу што је, макар из Приштине, отворио очи Србима и, у друштву Вучићевог коалиционог партнера Рамуша Харадинаја, саопштио шта Берлин захтева од Београда, а на шта је Вучић наложио „заверу ћутања“, бар до избора 4. марта.

Нема ту никакве филозофије нити места за Вучићево лажљиво пренемагање – објашњава Стаматовић: Нема напретка ка ЕУ, док Србија не прихвати независност Косова, а циљ Немачке је да убеди и преосталих пет чланица ЕУ да то исто учине!

Први човек Здраве Србије зато, од „политичког зеца Вучића“, захтева да одговори јасно и прецизно на питање ко ту лаже: немачки министар – потпредседник или председник Републике Србије? Истовремено, пита и да ли је тачно да ће, на Теодорову суботу, после својих шест министара Пинокија, свратити и председник Српске напредне странке који се зове исто као и председник Србије, али и као изборна листа у варошици Севојно?