Прочитај ми чланак

ПЕДОФИЛ ЈЕ ПИСАО ЊЕГОВОЈ ЋЕРКИЦИ (11), а онда је завршио крваво

0

Аргентинац Волтер Родригез одлучио је да се обрачуна са педофилом који је сексуално узнемиравао његову једанаестогодишњу ћерку и заказао састанак с њим, претварајући се да се и даље девојчица с њим дописује. Када га је угледао, пребио га је на улици, а потом позвао и полицију.

Педофил је касније идентификован као Герман Акоста (29), а данима је узнемиравао Родригезову ћерку преко порука на „Вац апу“ и убеђивао је да се састане с њим, али да никако не каже с ким се налази. Акоста се није надао да ће девојчица све испричати свом оцу.

Откако је испричала оцу шта се дешава, он је наставио да се дописује са педофилом.

– Реци им да идеш да се нађеш са пријатељем – написао је Акоста, незнајући да се дописује са њеним оцем.

Слао јој је поруке са сексуланом конотацијом и тражио да му она пошаље своје фотографије у доњем вешу.

– Ја сам невина – написао је Родригез, претварајући се да је једанаестогодишња девојчица.

– То је супер – одговорио је Акоста.

Родригез је касније за медије рекао да је прво договорио састанак са Акостом у његовој кући, али да би га тада сигурно убио. Ипак, Акоста је касније променио план и рекао да се нађу на улици у насељу Вила Кресто у Буенос Ајресу.


Када је Родригез видео Акосту на улици, одмах га је ударио песницом у главу, а затим и пребио, те позвао полицију. Усликао га је тако крвавог и фотографије окачио на друштвену мрежу Фејсбук. Такође је уз његову фотографију окачио и усликане поруке које је размењивао са девојчицом.

– Овај човек је перверзњак. Слао је мојој једанаестогодишњој ћерки поруке и слике – написао је Родригез на Фејсбуку.

И Родригез и Акоста су сада суочени са оптужбама, али ниједан од њих није ухапшен. Родригез је оптужен за насртај на Акосту, а овај за сексуално узнемиравање малолетнице.

– Све сам им показао и није ми јасно зашто тај човек није ухапшен. Таква особа не заслужује да шета слободно улицама – рекао је Родригез.

Закон у Аргентини прописује да ће свако ко сексуално узнемирава малолетнике, било на интернету или путем порука на мобилном телефону, бити суочен са казном од шест месеци до годину дана у затвору.

– Пошто су га пустили на слободу, постоји ризик за друштво, јер може неко друго дете да узнемирава – упозорио је Хернан Наваро из невладине организације која се бори против сексуалног узнемиравања малолетника.

Наваро је рекао да се оваква врста узнемиравања не пријављује довољно у Аргентини и да родитељи често нису ни свесни на које све начине предатори прилазе њиховој деци путем интернета и порука на мобилним телефонима.

– Родитељи мисле пошто деца седе поред њих да су безбедна. Али деца су потпуно сама на интернету – додао је Наваро.