Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У ПРОБЛЕМУ – Стаматовић после Севојна ујединио опозицију и у Лучанима

0

Заједнички модел сарадње опозиционих странака у Севојну примениће се и на изборима у Лучанима, а потом и на парламентарним изборима у Србији. То је у интервју за ОзонПресс и Чачанске новине изјавио Милан Стаматовић, председник општине Чајетина и лидер Здраве Србије.

Стаматовић је рекао да очекује добар резултат на изборима у Севојну јер је Српска напредна странка имала довољно времена да унапреди живот у овој општини, али да то није учинила. Он је оценио да републичка власт настоји да по сваку цену спречи изградњу гондоле поручујући да ће се наставити њена изградња са или без дозволе надлежних органа.

Сарадњу опозиције у Севојну није било тешко постићи јер смо се окупили са добром намером, рекао је Стаматовић. Како је објаснио, странке уопште нису постављале квоте већ су лидери странанака на локалу из сваког дела града између себе бирали најбоље и најјаче кандидате.

– Овде нисмо причали о идеологијама. На локалу је то нешто потпуно другачије. Свака странка на локалу има лоше људе, има добре људе. У Севојну нисмо гледали ко је које политиче партије већ смо локалу препустили да се они договоре како да се формира заједничка листа, без обзира на проценте. Жао ми је што неке политчке странке то нису прихватиле, рекао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Стаматовић због тога очекује добар резултат опозиције у Севојну и преузимање власти, што ће значити нови почетак за ову општину која је једна од највећих извозника у Србији.

– Они су економско независни и сигурно неће да трпе притиске, не могу да их уцене батинаши и политика СНС. Посета премијерке и силних министара који су дошли у Севојно говори о њиховом страху и паници од уједињавања опозиције. Немам ни мало сумње да ћемо ми победити Александра Вучића у Севојну. Чуо сам најаву да ће и Вучић доћи 24. фебрауара у Севојно да их нешто убеђује и да им прича, а то је прилика за нас да им још једном поставимо питање шта су они до сада урадили за Севојно. Зашто су издвојили само 18 милиона из буџета града за Севојно? Зашто раније нису помогли Севојно, зашто раније нису обратили пажњу на малинаре, питао је Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Овакав модел сарадње опозиције биће пресликан на предстојећим изборима у Лучанима и у свим градовима Западне Србије, а потом и на парламентарним изборима, најавио је Стаматовић, окривши да је договор о сарадњи већ постигнут.

– Ми смо се већ договорили да заједно наступимо у Лучанима јер се овај модел показао одлично. Правимо планове и стратегије и где год буду избори у Западној Србији наступићемо заједно, па ћемо ширити даље на целу Србију. Све ово је припрема за парламентарне избиоре кад год буду и овако ћемо се појавити а власт ће имати озбиљне противнике, људе који раде уинетерсу Србије, који мисле добро Србији и који немају намеру да одлазе из Србије, поручио је Стаматовић.

Стаматовић је подсетио да се на Златибору реализује велики број инвестиција и да се труде да њима буде обухваћен велики број општина из целе Западне Србије. Осим изградње фабрике за прераду отпадних вода, најавио је наставак формирања индустријског агрокомбината у сарадњи са инвеститорима из Израела, изградњу нове аутобуске станице, аква паркова…Када је у питању изградња гондоле, Стаматовић је рекао да још увек нису обезбеђене све дозволе, поручујући да ће се изградња наставити са или без ње.

Штанд ГГ “Уједињени побеђујемо” у Колонији

Севојно – Штанд ГГ „Уједињени побеђујемо. За Севојно. За Србију“ биће постављен од 14. фебруара сваког дана у времену од 11 до 16 часова у Севојну на Колонији. На штанду ће се у петак 16. фебруара у 12 часова присутним грађанима обратити председник ИО “Здрава Србија” Милан Стаматовић и председник ГрО ДС Ужице Јован Марковић.

– Ако до почетка грађевинске сезоне не добијемо дозволу за комплетну инвестицију ми ћемо радити уз народну дозволу. Они све послове раде без дозвоила а после легализују. Ми овде радимо државну инвестицију,објекат ће остати држави и народу. Неће је однети ни Милан Стаматовић, док ће већину њихових пројеката однети познати или непознати инвеститори. Ми смо им послали да смо све урадили по закону. Погледајте, Вучић јавно поручује да се неће рушити нелегалан објекат Муамеру Зукорлићу, каже може да направи озбљан проблем. Нећемо га дирати али ћемо Стаматовића да дирамо и да санкционишемо и правимо проблеме. Е па Стаматовић му поручује да ће му довести не 5.000 већ 50.000 људи не буду ли се уразумили, рекао је председник општине Чајетина.

Осврћући се на убиство Оливера Ивановића, Стаматовић је рекао да се починиоци лако могу пронаћи ако постоји воља и жеља. Ако починиоци не буду пронађени јасно је да иза тога стоје неке државне институције које знају како се такви злочини одрађују и како могу да се сакрију, сматра Стаматовић.

– Не верујем да актуелна власт и сам председник и премијерка имају жељу да се дође до истине. У више наврата сам говорио о томе да се утврди ко је наручио онај скандалозни спот где су Оливеру стављали мету током предизборне кампање и када је власт терала Србе да изадју на изборе непризнате државе. Они су посејали семе зла зато што су терали Србе да изадју на ту једну листу, као Српска листа, а она то није била. То је била листа СНС. Оливер Ивановић је другачије мислио и то га је коштало главе. Од убиства Оливера Ивановића Срби се масовно исељавају са Косова и продају своја имања, упозорио је Стаматовић.

Он је оценио да није искључено да ће неко настрадати и у централној Србији јер власт наставља да се језиком пуним мржње разрачунава са свима који не мисле као они.

– Ја сам за њих био дилер дроге, рекеташ, шериф и вођа криминалног црногорског клана, украјински шпијун…. Нема којим именима ме нису називали. Зар то није цртање мете на челу? Ми смо потпуно незаштићени, али поручујем да ће они носити то бреме и одговорност за нас. Они су на власти и дужни су да штите све грађане Србије. Поручујем Александру Вучићу да је он најодговорнији за такве изјаве, рекао је Стаматовић.