Прочитај ми чланак

ПАРТИЗАН НАПАДА ЧЕХЕ: Барса или Викторија, нама је свеједно! (21.05)

0

Црно-бели без страха улазе у најважнију утакмицу сезоне, тренер Мирослав Ђукић уверен да његов тим побеђује незгодног ривала у шеснаестини финала

Дошао је и тај дан, Викторију руши Партизан! Вечерас на стадиону у Хумској црно-бели играју први меч шеснаестине финала Лиге Европе против шампиона Чешке са жељом да остваре добру предност пред реванш.

Сви у Партизану су свесни да је то лакше рећи него остварити јер се ради о изузетно чврстом ривалу, који у својим редовима нема велико име, али као тим су фантастични. Тренер црно-белих Мирослав Ђукић и у овом мечу не жели да одустане од својих принципа и верује у своје момке.

– Свесни смо колико је ово важан меч за нас. Биће тешко, озбиљан су тим, али и ми смо. Без страха улазимо у дуел с њима и желимо да прођемо даље. Сваки резултат без примљеног гола је добар, али Партизан жели да победи и овде и у Плзењу – рекао је Ђукић и додао:

– Нећемо мењати ништа у нашем приступу, припремамо се тако да нам је свеједно ко је с друге стране, да ли је то Викторија или Барселона. Акценат је увек на нама, а не на ривалу.

Све је јасно

МИТРОВИЋ: ОВО МИ ЈЕ НАЈВАЖНИЈИ МЕЧ У КАРИЈЕРИ

Штопер Милан Митровић не крије да је пред њим најважнији меч у каријери.

– Одиграо сам много утакмица, али ова је дефинитивно најважнија и надам се позитивном исходу. Свесни смо важности меча за нас играче, али и за навијаче и све у клубу. Врло је битно да годину почнемо победом – рекао је Митровић, који ће морати да се носи са сјајним Крменчиком:

– Он је први стрелац Чешке, то довољно говори. Биће тешко, али верујем да неће постићи гол.

Сада је сигурно да најновије појачање Саша Здјелар неће истрчати на терен, још се није опоравио од повреде. Али Ожеговић, на срећу, конкурише за место у нападу.

– Нисмо имали среће с повредама, али шта је, ту је. Сви који буду на терену имају квалитет и сигуран сам да ће дати максимум. Очекујем врхунску утакмицу и победнички, организован Партизан – рекао је Мирослав Ђукић.

Мотивисани тата

КРМЕНЧИК ИЗ ПОРОДИЛИШТА У БЕОГРАД!

Најбољи стрелац Викторије Михал Крменчик на дан путовања у Београд је посетио породилиште, где је његова супруга Денис на свет донела ћеркицу Клаудију. Михаел није имао много времена да се посвети принови, већ је одмах отишао на аеродром и окренуо се професионалним обавезама на фудбалском терену. Несумњиво да ће вечерас имати додатну мотивацију.

Апел навијачима

РАЗЈЕДИЊЕНОСТ НАС ВОДИ У ПРОПАСТ!

Велики проблем је подела навијача Партизана, која је кулминирала инцидентима на вечитом дербију. Вечерас је управа клуба предузела мере да не буде контаката двеју страна.

– Сви верујемо да се неће поновити сцене с дербија. Морамо бити јединствени и тако ићи ка циљу. Свака разједињеност нас води у пропаст против екипе на топ нивоу. Добро знамо како игра ривал, чак смо и сличне противнике бирали на припремама. Али и ми смо добра екипа, имамо мирноћу и из тога идемо у овај двомеч – нагласио је Ђукић.