Прочитај ми чланак

НОВАКОВ ОТАЦ: Како их није срамота?! Ја сам му рекао да врати крст са Хиландара!

0

Отац најбољег српског тенисера је говорио о кризи кроз коју у претходном периоду пролази његов син и о критикама и "пљувањима" с којима се суочава

Сви његови навијачи и Србија чекају на велики повратак Новака Ђоковића, иако у последње време многи сумњају у то.

Пад који је уследио код најбољег српског спортисте свих времена након освајања Ролан Гароса, на неки начин и даље није прекинут, понајвише због повреде лакта која му је задавала силне проблеме и коју је после Аустралијан опена одлучио да санира хируршким захватом.

У међувремену, од када је престало да му иде на тениском терену, Ђоковић се нашао на мети критика, како оних који су га здушно бодрили и до јуче ковали у звезде, тако и од стране одређених стручњака.

Управо о тој теми је у опширном интервјуу за „Новости“ говорио Новаков отац, Срђан Ђоковић, који на неки начин и сам не може да се начуди како то неко ко је обожавао његовог сина сада одједном га „пљује“.

– Како их није срамота да га узму у уста уопште? И ја сам до одређеног периода био „стручњак“, путовао са њим, гледао сваки поен. И одрадио најтежи посао – проценио да ли може да буде тенисер. Замислите колико је то страшно, да као родитељ одлучиш да ли ти је дете талентовано или не. Али, после одређеног периода то више није био посао за мене – почео је причу Срђан Ђоковић.

Бројни разлози су се тражили за Новаков пад, од Пепеа Имаза, преко промењене исхране, те скидање крста са Хиландара и стављање аметиста…

– Не ради се о кризи, него природа чини своје. Замор материјала, повреда… На то се не утиче. Пауза је једном морала да се деси. У том лечењу је можда било пропуста, али то није урађено намерно. Сад је све како треба, Ноле је почео рехабилитацију и даће Бог да у наредном периоду почне да игра. Очекујем га на терену за Мастерсе на шљаци у мају. Било је доста глупих напада, сада када му је најтеже и кад му треба подршка народа. Тврдим да је 98 одсто људи уз њега, али некад заболи однос тог мизерног процента искомплексираних људи. Не можеш свима да се свидиш, чак и кад си Новак. И даље ми је несхватљиво да неко каже нешто против њега у Србији. Мари је добио титулу сера после три Грен слема, а Новак је после 12 добио овакав однос у претходних годину дана.

Посебна је прича баш тај крст са Хиландара, због чега је чак и сам Срђан морао да реагује и поприча са Новаком о томе.

– Пре неколико година, повучен свим тим причама, кажем му: „Сине, врати крст.“ Он се брецнуо, из кошуље извадио крст који му је био на грудима и рекао ми: „Тата, ја никад нећу скренути са божијег пута.“

НИје могла глава породице Ђоковић да се не осврне и на то што је Новак од малтене самог почетка каријере био на удару одређене групе људи зашто је као своје место пребивалишта одабрао Монте Карло и спочитавали су му да не жели да плаћа порез у Србији. А Срђан Ђоковић је поручио да ће се његов син сигурно вратити у вољену земљу кад заврши каријеру.

Срђан Ђоковић верује да ће се Новак једног дана вратити у Србију

– Огромна већина тенисера су само тенисери, а Ноле је само тренутно тенисер. Чиме год се буде бавио, биће успешан. Верујем да ће то бити овде у Србији, јер се најлепше осећа у својој земљи. Од 12. године се смуца по свету, мислим да ће се вратити међу свој народ, који га обожава – поручио је Срђан Ђоковић.