Прочитај ми чланак

СТРАШНО: Капетан Војске Србије ухапшен јер није хтео да да сигуран глас СНС-у!

0

Војни синдикат Србије саопштио је да је његов члан, капетан В.М. приведен после вербалног сукоба с активистима владајућих странака.

У саопштењу се наводи да оно од стана до стана узнемиравају грађане Београда прикупљајући сигурне гласове по одређеним списковима.

Члан Војног синдиката Србије, капетан ВМ, данас је имао сукоб са активистима владајућих странака који ових дана незаконито од стана до стана узнемиравају грађане Београда прикупљајући тзв сигурне гласове по одређеним списковима. Капетан ВМ је тражио да види списак и питао активисте одакле им подаци о његовој породици при чему је од њих вређан и са њима дошао у вербални сукоб.

Пријављен је од стране активиста који су се представили као чланови СНС, због чега је лишен слободе и приведен у Полицијску станицу Звездара због наводног насилничког понашања.

Ово је опасан преседан да се полицијском репресијом часни војници хапсе само што су у свом стану, затражили увид у спискове где се налазе имена њихових породица. Постављамо више него логично питање ко се насилнички понаша у овом догађају да ли они који узнемиравају грађане или они који тако нешто не дозвољавају и бране своје породице. Режимски медији су брже боље почели са сатанизацијом поштеног српског војника који је у служби више пута похваљиван и награђиван и који ради на најодговорнијим дужностима у систему одбране.

Уједно позивамо министра Александра Вулина, да реагује поводом ове накарадне демонстрације политичке моћи и заштити своје запослене. У противном Војни синдикат Србије наћи ће начина да се саморганизује и помогне свом члану. Војни синдикат Србије пружиће правну помоћ капетану МВ а о даљем току дешавања по овом случају обавештаваће јавност. Ово је још један од доказа да Србија пропада у погледу основних људских права и слобода и да се враћа у доба једноумља и Голог Отока.

Позивамо све грађане који су сведоци и који су спремни да сведоче о овом немилом догађају да се јаве Војног синдикату Србије на број телефона 066/27-11-01 или мејлом на [email protected].

Вељко Мијаиловић: Не треба хушкати полицију на војску

Полицијски синдикат Србије се огласио саопштењем у коме оштро осуђује злоупотребу полиције у политичке сврхе. Како се наводи, повод за реакцију је “инцидент када је један од највиших руководилаца Полицијске станице Звездара ухапсио капетана Војске Србије који се сукобио са активистима Српске напредне странке”.

“Не треба хушкати полицију на војску. Врло је штетно злоупотребити полицију и војску у скупљању изборних поена. Не требају полицајци да слушају политичке диктате, већ да слушају закон. Полиција и војска су изнад политике и не треба полицију користити у застрашивању грађана. Без присуства војне полиције, самовољно хапсити официра Војске Србије, зато што не жели да му страначки активисти куцају на врата и узнемиравају, јесте стављање полиције у службу политике, а то је нешто чему ће се Полицијски синдикат Србије најодлучније супротставити”, каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије