Прочитај ми чланак

КАКО ЈЕ ГЛОГОВАЦ ДВА ПУТА ПРОМАШИО СВОЈУ ЖЕНУ У ПОРОДИЛИШТУ-је л’ ово моје дете…

0

На начин на који је само он могао да донесе неку причу, Небојша је једном приликом испричао како је изгледала његова посета породилишту након рођења првог детета

Небојша Глоговац прерано нас је напустио 9. фебруара, у 49. години живота, а са чињеницом да њега више нема не могу да се помире ни они који га никада нису ни срели, а камоли они који су имали ту част да га познају и проводе време са њим.

Један од разлога због којих ће Небојша заувек остати незамењив јесте његов сјајни смисао за хумор, који су често хвалиле његове бројне колеге. Начин на који је он причао и мимо филма и позоришта био је неодољив, а доказ је и исечак из емисије Балканском улицом, када је Небојша испричао како је изгледао његов одлазак у породилиште када је први пут постао отац.

„За Гаврила је било јако, јако весело. Ја сам ту понео неке флаше у колима јер сам знао да треба да се деси. Играли смо представу, „Полонезу Огинског“… У 22:20 је био поклон, он се родио у 22:20. Кренули смо по клубу, а онда сам отишао у болницу, тако благо цирке… Мислио сам од једне жене да је моја жена, а то није била она. Додуше, била је на трећем спрату породилишта овако наслоњена на прозор једна госпођа, и гледа доле. Међутим, само силуета, јер је светло иза ње у ходнику. Иста фризура као Мина, иста силуета као Минина… Ми долазимо, средили смо тамо да нас пусте, ноћ је, пола један, и ја испред, видим њу и кажем: „Мина, љубави моја!“ (смех) Нешто се ту као дерем… На сав тај мој излив нежности она, жена, не помера се! Прво што ми је прошло кроз главу – читао сам да жене после порођаја, због тог бола који преживе, мрзе мушкарца као узрок тог бола, на неком подвсесном нивуоу. Ја рекох: „То је. Ево, мрзи ме!“ (смех)“, испричао је Небојша.

„Пробам још једном, видим жена се не помера, и схватим да то није она! (смех) Уведу ме унутра, накаче ми оно зелено, и, као, да видите дете. Донесу ми дете, мали Гаврило има горњу усну као ја, кажем: „Мој је!“ (смех). – Хоћете да видите супругу? – Наравно! Идемо ходником, мрак је, улазим у једну од доба, десно. Сестра долази до кревета и каже „ваша супруга“, а она је била пријављена на порођају као Мина Митровић. И ја овако…“, објашњавао је Глоговац показујући како је кренуо да је загрли.

„Ово није моја жена“, наставио је и поново до суза и себе насмејавши.

„Каже она (мед. сестра, прим. аут.): „Јао, па немојте тако, жена се породила… Немојте те шале“. Ја кажем: „Није, бре, шала, уопште. Није моја жена. Шта ћемо ми овде?“. А, ова жена у кревету, на лакту овако, каже: „Ја нисам Мина Митровић, ја сам Тина Митровић“. (смех) И сад, настао је потпуни хаос, на шта ја вичем: „Па је л’ оно моје дете?!“ (смех)“, објаснио је Небојша.

Како је Небојша препричао ову ситуацију и како је изгледао моменат када је коначно угледао Мину, погледајте на снимку испод: