Прочитај ми чланак

ХРВАТСКИ ТРЕНЕР ПРИЗНАО: „Ми смо гори од вас Срба”

0

Прослављени тренер Мирослав Ћиро Блажевић, који је хрватску фудбалску репрезентацију водио до њеног највећег успеха у историји, бронзанемедаље на СП-у у Француској 1998. године, дао је интервју за београдски Блиц.

Током интервјуа говорио је и о менталитету Хрвата.

– Морам нешто да кажем, што се већини мојих пријатеља неће свидети. Ја сам Динаму подарио три титуле, два купа и не знам ни сам колико трофеја у Суперкупу. Статистика је егзактна наука. А статистика каже да сам најтрофејнији тренер у историји Динама. И после свега тога, ја сам за њих “Ћиро, педеру”, огорчено је констатовао Ћиро, да би, у том расположењу даље наставио:

– Остаје грозан укус огорчења које носим у себи. Није то злоба. Није ни завист. Не, баш огорчење, јер имам разлоге за то. Еуфорија је после Француске трајала два-три дана. Већ трећи дан су Шукер и Ћиро били будале. Немојте ме тешити да је то менталитет народа у целом региону. Није. Ми смо гори од вас Срба и нема потребе да то поистовећујете. Код нас не постоје респект и солидарност. Само потреба да се обезвреди успех. Не замерите, морао само то да кажем. Можда и први пут у животу. Једноставно је изашло из мене. Нисам једини у коме тиња огорченост. Када консултујем неке учене људе, сви кажу да сам у праву. Ко год је нешто направио за Хрватску, брзо је бачен у аут. Слично је и у Србији, али не као код нас, закqучио је познати хрватски тренер.