Прочитај ми чланак

МИЛЕ МИЛОШЕВИЋ: Ако Вучић победи убедљиво у Београду добиће крила да изда Косово

0

Руска странка ушла је у тргу за београдске изборе а њена листа налази се под бројем 13 на бирачком листићу. Носилац листе Руске странке, Миле Милошевић, председник Српских ратних ветерана, каже за Правду да Београд и Србија до сада нису имале овако лошу власт попут власти Александра Вучића и Српске напредне странке. Руска странка на изборе излази као мањинска, a за њих цензус oд 5 посто не важи.

Милошевић је рођен у Београду 1963. године, истиче да његова породица на територији Београда живи преко 300 година. Радио је ГСБ и Синдикату Србије, а каже да је учествовао у свим ратовима од Хрватске до Косова и Метохије. Милошевић живи у Болечу, у општини Гроцка. 

– Ми волимо Русију, 80 посто Срба воли Русију, али првенствено волимо Србију. Волели би да имамо лидера као што је Путин, да среди ово стање и лудило у ком се налази Србија – каже Милошевић за Правду.

Зашто сте као председник Српских ратних ветерана одлучили да на изборе идете са Руском странком?

– Ово је први пут да Руска странка излазе на београдске изборе. Ветерани су понижени као никад у својој историји, ми ни данас немамо закон о ратним ветеранима и по томе смо једина држава у свету која нема такав закон. Бројни проблеми вететрана нису решени, имали смо обећања и ове власти да ће то решити, али нажалост ништа није урађено, а статус ветерана је погоршан.

Ратни ветерани су имали одређене привилегије у Београду али су оне укинуте доласком ове власти. Имали смо попуст на Инфостан који је смањен доласком СНС-а, обећали су споменик палим борцима и слагали су, нису то урадили, укинули су ратни војним инвалидима паркирање итд. То су све разлози због чега смо одлучили да на листи Руске странке идемо на изборе и да по први пут ратни ветерани добију своје представнике у градској скупштини. Желимо да се сами боримо за своја права, али и за друге грађане.

Какав је ваш однос према Александру Вучићу и СНС?

Јако критичан имамо однос према власти. Ова власт је чудо невиђено, Србија ово још није видела. Они ништа нису урадили за српски народ осим лепих прича и обећања. Четири године су на власти а иза њих само остаје фонтана и почетак изградње Београда на води. Не постоји ништа друго, према томе то је једно велико „ништа“!

Посебно осуђујемо што је Вучић потписао Бриселски споразум. Градски избори се сматрају као нека битка за Београд, то пласира СНС и Вучић. И да прихватимо тезу да је то битка, није то само битка за Београд, то је битка за целу Србију и за одбрану Косова и Метохије. Ако Вучић победи убедљиво у Београду он ће добити крила да без проблема изда и прода Косово. Он то не крије, он то јавно прича! Зато је важно да дођу неке нове снаге у Београду и да Александар Вучић нема више 100 посто власти у Србији.

Поједини медији блиски власти тврде да је Вучић руски човек?

Он није руски човек, а то и Руси сами кажу. Разговарао сам са многим Русима на важним функцијама у Русији и лажна је прича да је он руски човек. Не може он да буде руски човек ако у Министарству одбране на трећеме спрату седи НАТО пакт. Далеко је он од руског човека.

Да ли је ипак могућа коалиција и договор са СНС после избора? 

Са Српском напредном странком нема шансе да имамо калицију. СНС на овим изборима се бави куповином гласова, према онима који не желе да се продају врше се невиђене претње. Отворено се купује глас за 2000 динара и даје се зелена ословка да се то заокружи. Са таквим људима ми немамо намеру да направимо коалицију.

Вучић само прича у кампањама „да се не врате они бивши жути лопови“, ја се слажем да су жути били лопови и да су државу опљачкали али су они сви прешли у СНС, неки чак и воде СНС. Имате потпредседнике СНС који су били жути лопови, па и Београд у име СНС воде жути лопови. Многи криминалци су део напредњачке власти и то није добро за Србију, то мора да се промени.

Да ли сте спремни да правите коалиције са другим партијама?

Циљ нам је да се боримо за добробит свих грађана Београда, не само за ветеране, и спремни смо на постизборне коалиције али оне сигурно неће бити са СНС.

Шта је програм Руске странке за Београд?

Месец ипо дана смо на улицама Београда и разговарамо са грађанима, код њих влада велики страх због криминала, дроге и корупције. Прво мора са тим проблемима да се суочимо, а на првом месту са корупцијом. Корупција је невиђених размера у Београду, ви ништа не можете да завршите ако неком нешто не платите, од операције кука до ситних административних ствари. Ми ћемо се јако брзо обрачунати са корупцијом.

Други проблем који желимо да решимо је криминал. Постоји невиђена спрега власти и криминала у Београду, а исто је широм Србије.Циљ нам је да то разбијемо начисто, да свако зна где му је место. Криминалци треба да су у затвору.

Дрога је највећи проблем Београда, никада није било дроге више него данас, никада није бил олакше доћи до дроге него данас, можете је купити на сваком ћошку у Београду. Сви ми знамо ко ту дрогу продаје у нашем крају и у нашој улици, али власт не ради ништа да се то реши. Зашто је тако? И они су са политичарима повезани! Ја вам гарантујемо својом главом да ћемо и и ту ствар решити. Нисмо изгубили ни једну битку у рату па нећемо ни ту битку против дроге.

Шта је ваша порука бирачим?

Нећемо их изневерити, ми смо нови у политици, исти људи владају 30 година, дају иста обећања која никад нису испуни. Дајте нама шансу и ми вас нећемо изневерити. Гласајте за Руску странку која је под бројем 13.

Да ли се бојите да би редним број под којим је листа могао да буде баксузан?

Нисам сујеверан, чак ми тај број одговара, доста је интересантан. Очекујем доста гласова на број 13.