Прочитај ми чланак

БУДИМО ХУМАНИ – помозимо малом Стевану!

0

Хуманитарна фондација БУДИ ХУМАН – Александар Шапић прикупља новчана средства за Стевана Станисављевића (11).

Стеван је решио да мало раније упозна своје родитеље. На рођењу оцењен је високом оценом, имао је 1,200 кг, нормално се развијао, али две недеље од рођења креће његова борба.

Овај пресладак дечак добио је обострану упалу плућа, затим је наступила сепса која је захватила мозак, прележао је бактеријски менингитис, али ипак се изборио и успео да напредује.

На редовној контроли, кад је Стеван имао годину дана, установљено је да има психо-моторни проблем, а три године касније да је његова дијагноза церебрална парализа.

Једанаестогодишњи Стеван данас не хода, има диоптрију -10, али поред тога је ментално очуван, разумљиво говори и похађа редовну школу.

У овој борби Стеванова највећа подршка је његова старија сестра, али и другари који једва чекају да Стеван дође у школу како би га возили у колицима по школском дворишту.

Како би његово стање напредовало, неопходно је да Стеван одлази континуирано на рехабилитације. Због финансијске ситуације у којој се Стеванови родитељи налазе, неопходна им је наша помоћ.

Помозимо Стевану! Упишимо 251 и пошаљимо СМС на 3030. Њему можемо помоћи и уплатом на динарски или девизни рачун, као и уплатом на линку е-донирај.

За Стеваново боље сутра! Будимо хумани!