Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ПРАВДА: Ни са очеве, ни са мајчине стране нико није био у четницима

0

Идем у Хрватску са жељом да учинимо нешто заједно за будућност, рекао је јуче председник Србије Александар Вучић и истакао да ће у Загребу разговарати о билатералним односима, а то значи о питању границе, несталих, односу према Србима у Хрватској и Хрватима у Србији, те унапређењу економских односа.

Вучић је даље нагласио да га се не тиче то што ће неко да га у Хрватској назове четником, односно бахатим четником што је рекао да прича о ратној одштети јесте прича о мачу са две оштрице.

– Ако сам жбог тога четник… Ни са очеве, ни са мајчине стране, случајно се догодило, да нико није био у четницима. Ако причају о последњем рату, мој отац је из Чипуљића код Бугојна, а Хрвати су нам спаилили све куће, ми ниједну. Нама су све куће спаљене. Можда о увредама и нападу које неко оргаизује се понајбоље види његова слабост, а не она неког кога вређате – поручио је он.

Вучић је подсетио, како је рекао, неке овде у Србији, да се 1990, 1991, 1992. није бавио политиком, већ тек од септембра 93, те да када изговарају некакве глупости и говоре неистину то треба да знају.