Прочитај ми чланак

ПОЛИЦАЈЦИ УЗЕЛИ ЧАУРУ СА МЕСТА УБИСТВА? Пуштени на слободу

0

Косовска Митровица -- Полицајаци српске националности Ж.Ј. и Д.М, приведени након убиства Оливера Ивановића, пуштени су на слободу, јављају приштински медији.

Косовски тужилац Шућри Суља изјавио је да је одлука суда „неочекивана“ и најавио је жалбу. Тужилаштво је за ухапшене полицајце тражило једномесечни притвор.

Према писану портала „Коссев“, сумња се да су полицајаци узели чауру са места убиства лидера Грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“ и да је нису предали заједно са другим доказима.

Полицајци су припадали Полицијској станици Северна Митровица и суспендовани су до окончања истраге.

Тужилац Њази Реџа у суботу је потврдио да су двојица припадника косовске полиције ухапшена, а како је рекао „били су на дужности и нису ваљано обавили посао“.

До хапшења је дошло по налогу Основног суда у Митровици и током претреса код њих је пронађен један пиштољ ТТ са два шаржера са девет метака.

Приштински медији су након тога објавили да се ради о полицајцима српске националности.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара у Косовској Митровици, испред канцеларије своје грађанске иницијативе „Србија, демократија, правда“. Према подацима са обдукције, Ивановић је погођен са шест метака из „дуге деветке“, а недалеко од места убиства пронађено је запаљено возило.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је одмах да је убиство Оливера Ивановића терористички акт и да ће се Србија према том акту тако и односити, као и да Србија захтева да учествује у истрази убиства Ивановића, али су касније приштински званичници одбацили ту могућност, наводећи да ће само размењивати информације о случају са српском страном.

Подсећамо, Ивановић је раније изјавио да се плаши могућег атентата, док је за „Време“ рекао да на Косову постоји невероватан осећај угрожености и страха код народа.

Како је навео, „људи се не боје Албанаца, него Срба, локалних кабадахија и криминалаца који се возе у џиповима без таблица, а полиција не реагује“.

Осим тога, Ивановићева супруга је након убиства изјавила да се „зна ко је то урадио“.