Прочитај ми чланак

ХРВАТ БОГДАНОВИЋ ЖАЛИ ЗА ЈУГОСЛАВИЈОМ: Талентовани смо и да смо остали заједно…

0

Сви делови бивше Југославије су веома богати спортским талентом – фудбал, кошарка, тенис... Свуда смо (еx Југославија) у врху", рекао је Бојан Богдановић

Хрватски репрезентативац и бек Индијане Бојан Богдановић је у разговору за америчке медије истакаоа да је простор бивше Југославије прави расадник спортских талената.

Фото:ЕПА

„Сви делови бивше Југославије су веома богати спортским талентом – фудбал, кошарка, тенис… Свуда смо (еx Југославија) у врху. Талентовани смо и да смо остали заједно били бисмо најбољи у многим спортовима. Ђоковић је био број један у тенису и у Хрватској имамо неколико играча… Словенија је шампион Европе, а у финалу су победили Србију. То вам све показује…“, истакао је Бојан Богдановић.

Богдановић је са Хрватском на Евробаскету заустављен у осмини финала од селекције Русије, а касније је наслов освојила Словеније победом у финалу против Србије.

„Нико није очекивао да ће они (Словенија) освојити, знали смо да су веома талентована група играча, али нико није очекивао ће освојити титулу. Мислим да је то добро за кошарку. Дончић је невероватан кошаркаш, има само 18 година али игра као зрео кошаркаш. Надам се да ће наредне године доћи овде, да ће бити први пик на Драфту и да ће свима показати шта уме“.

Новинаре је занимало поређење Лука Дончић и Дражен Петровић, као и поређење Милоша Теодосића са некадашњом НБА легендом Питом Маравичем.

„Њих двојица су различити играчи, Дончић је више свестран играч, док је Дражен био један од најбољих поентера у историји овог спорта. Можемо да их поредимо само по годинама, односно шта су радили у овом узрасту, али све остало није исто. Различите су то кошаркашке ере, драго ми је што је Теодосић коначно дошао у НБА и надам се да ће свима показати шта уме на терену“, закључио Бојан Богдановић.