ЕВО ШТА СЕ ДЕШАВА ако једете мед и цимет сваки дан!

6

Помаже код многих болести

Можда звучи невероватно, али мешавина од меда и цимета заиста лечи скоро све болести.

Мед у комбинацији са циметом постаје смртоносно оружје за вирусе, висок ниво холестерола, шећера и других непријателја за наше здравлје.

Ево за шта је још добра ова мешавина:

Срчана обољења

Направите пасту од меда и цимета. Мажите је на кришке хеба уместо мармеладе и редовно једите за доручак. Ово ће одлично смањити ниво холестерола у артеријама и спречити инфаркт.

Артритис

Додајте две велике кашике меда и једну кашику цимета у чашу са топлом водом. Пијте ујутру и увече. Када се редовно конзумира може помоћи као лек против рака, па чак излечити хронични артритис.

Инфекција жучне кесе

Помешајте две веће кашике цимета и једну кашику меда у чаши са млаком водом. Пијте сваки дан. То ће уништити микробе у жучној кеси.

Холестерол

Помешајте два веће кашике меда и три кашике цимета у великој чаши са чајем. Када ово будете пили, ниво холестерола ће се смањити за 10 одсто у само два сата.

Прехлада

Ако имате прехладу, узмите једну велику кашику меда са четвртином кашике цимета. Узимајте ово три дана за редом. То ће решити прехладу, хронични кашалј и зачепљење синуса.

Болови у стомаку

Мед у комбинацији са циметом ће елиминисати болове у стомаку. Редовним узимањем, можете искоренити чир на желуцу.

Имуни систем

Редовно узимање меда и цимета у праху јача имунитет и штити организам од бактерија и вируса.

Грип

Шпански лекари су открили да мед садржи природне састојке који убијају вирусе и штите од грипа.

Губитак тежине

Кувајте чашу воде са медом и циметом у праху и пијте свако јутро на празан стомак пола сата пре доручка. Када се редовно конзумира помаже у гублјењу килограма.

Задах

Сваког јутра исперите уста топлом водом, помешајте једну кашику меда и цимета. То помаже да се одржи свеж дах за цели дан.