Прочитај ми чланак

НЕМА ПРЕДАЈЕ: Велики протестни концерт за очување Космета – Не дамо им у УН!

0

Млади у Београду и Србији чувају у срцу Косово и Метохију и неће дозволити политичарима да дигну руке од српске колевке!

Ово ће бити порука великог протестног концерта, који ће се одржати 17. фебруара на Тргу Републике у Београду.

Поводом 10 година од проглашења независности „Косова“ од стране шиптарских власти, а уз подршку међународне заједнице и најаве појединих државних званичника о спремности да дају „Косову“ столицу у УН, организује се протестни концерт „Нема предаје“, чији је медијски покровитељ портал „Србин инфо“.

На концерту ће наступати извођачи изворне, народне и реп музике. Наступаће репери Анкл Џо, Худи Серб, Форти и ДТ Кру. Такође, окупљенима ће се обратити и борци са прве линије Кошара!

Концерт ће одржати 17. фебруара, када се навршава десет година од како су албански сепаратисти и екстремисти у Приштини уз помоћ представника неколико западних сила прогласили независност Косова и Метохије и одвајање од Србије. 

Овај акт је у супротности са међународним правом, Резолуцијом СБ УН 1244, Уставом Србије и многим другим нормама и обичајима на којима се темељи функционисање савремених држава и међународног поретка. Он се темељи на насиљу, ратним злочинима и војној агресији из 1999. године. 

Ипак, ситуација у свету се мења. Утицај Запада слаби, а наши пријатељи и савезници – Русија и Кина, постају све утицајнији и моћнији. Важно је да будемо мудри, стрпљиви, храбри и истрајни у деловању за очување наше свете земље.

Зато вас позивамо да се придружите организацији Државотворног сабора – 17. фебруара 2018. у 18 сати на Тргу Републике у Београду и да нас тог дана буде што више, како бисмо послали јасну слику у свет – да поред прославе лажне независности у Приштини, постоји и друга страна медаље, односно да српски народ и Србија не пристају и никад неће пристати на отцепљење јужне покрајине.

Такође, Београђани и млади ће на концерту, с почетком од 20:00 послати јасну поруку свим политичарима у Србији да не пристају ни на тихо и прећутно дозвољавање Косову да постане члан међународних установа!

Недавно смо били сведоци да су милиони Грка изашли на улице у намери да се чује њихов глас у преговорима о имену Бивше југословенске републике Македоније.

Нама отимају четвртину територије, убијају сународнике и уништавају светиње. Дигнимо глас! Сви су добродошли, без обзира на то којој политичкој опцији припадају.