Прочитај ми чланак

ОБАРАЈУ СВЕ РЕКОРДЕ: Златибор атрактиван и за конгресни туризам

0

Поред природних лепота Златибор пружа услове за организовање разних видова туризма, као што су спортско-рекреативни, здравствени и у последње време веома значајан конгресни туризам. Реновирањем бројних хотела, проширивањем конгресних капацитета и усавршавањем кадрова, долази до побољшања туристичке понуде Златибора, као једне од важних дестинација Србије за организовање пословних догађаја.

Златибор је постао значајан центар конгресног туризма. Располаже са неколико конференцијских сала и сваке године одржи се велики број семинара и разних стручних окупљања, за које постоје изузетни техничко-организациони услови.

„Сведоци смо да је Златибор у последње време преузео примат у региону организацији конгреса и семинара. Гледајући како се тржиште развија, прилагођавамо нашу понуду, па сходно томе уређујемо и завршавамо објекат Омладинског културног центра.

Ту ће бити две конгресне сале, како би употпунили конгресну понуду самог Златибора и покушали да привучемо што више конгреса и семинара“, каже директор ТО Златибор, Владимир Живановић.

Конгрес Удружења кардиолога Србије , Конгрес лекара опште медицине, Симпозијум о гојазности, Сусрети правника у привреди Србије, Саветовање о заштити биља…, само су неки од догађаја који су у протеклој години одржани на Златибору. Овим темпом наставља се и у 2018. години, те је током јануара одржано Саветовање агронома и пољопривредника Србије.

Живановић додаје да ће Златибор у априлу угостити учеснике веома значајног конгреса на тему медија, и уједно подсећа на многобројне промотивне активности које ће се реализовати током фебруара. То су наступи на сајмовима: у Софији, Москви, Берлину, Сајам туризма у Београду, где ће се представити на посебан начин, као и неколико презентација у градовима.