Прочитај ми чланак

ДСС: Србија пред провалијом ШЕШЕЉ: Пробијамо цензус, па у Београду смо власт

0

Поводом доласка европског комесара Јоханеса Хана у Београду, ДСС је издала саопштење које преносимо у целости:

 

Пуних десет година је било потребно да тврдња Демократске странке Србије о нераскидивости процеса уласка у ЕУ и признавања независности Косова добије пуну званичну потврду, Стратегијом проширења ЕУ на Западни Балкан и изјавама председника Србије и комесара ЕУ Јоханеса Хана.

Комесар ЕУ Хан је српском председнику и српској јавности поручио да „Србија мора да реши и примени правно обавезујући споразум са Косовом, а ЕУ је ту да помогне као и у решавању других граничних питања са другим суседима“. У Стратегији проширења Европске комисије стоји да је закључивање тог споразума „кључно и хитно“. Јасно и гласно: услов за Улазак у ЕУ је признавање независности, споразум о разграничењу и граници и то хитно.

Александар Вучић је на ове директне атаке на интегритет државе којој је председник, први пут одговорио недвосмисленим и отвореним изношењем спремности да се одрекне Косова и Метохије, речима „да ли су то за нас лаке препреке? Нису, као Хималаји су, али не бисмо били први који су се попели“.

Србија се не налази пред Хималајима, већ пред провалијом.
Одлуке које ће бити донете ове и наредне године определиће будућност Србије и српског народа. Будући да ће она коначна бити донета на референдуму, Демократска странка Србије је уверена да ће неодговорна политичка елита на власти и у опозицији, сви еврофанатици и евроатлантски лобисти, бити суочени са непристајањем грађана на давање покрића националној издаји и самопоништењу Србије.

Шешељ

Носилац листе Српске радикалне странке за београдске изборе проф. др Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Милан Дамјановић, посетили су данас општину Обреновац. Том приликом је лидер радикала дао изјаву у вези предстојећих избора:

„Ми се надамо, браћо и сестре, рекао је Шешељ, да ћемо захваљујући поверењу грађана успети да пробијемо цензус на овим изборима, да ћемо формирати озбиљну, јаку одборничку групу, а онда ће се створити услови и за наше учешће у београдској власти.”