Прочитај ми чланак

БАНЕ САВЕТОВАО ЗВЕЗДУ – ево како треба против ЦСКА!

0

Капитен репрезентације Србије Бранислав Ивановић рекао је да Црвена звезда изгледа као озбиљна екипа и да има шансе у Лиги Европе против ЦСКА Москве, иако ће јој бити веома тешко.

Звезда ће 13. и 21. фебруара играти против ЦСКА Москве у шеснаестини финала Лиге Европе.

„Звезда изгледа добро, као озбиљна екипа. Има шансе, показала је да тврдом игром може да стигне до резултата. Звезди ће бити веома тешко против ЦСКА, али има своје шансе“, рекао је Ивановић српским извештачима са припрема Црвене звезде у Турској.

Црвено-бели су генералну пробу имали у четвртак против Зенита из Санкт Петербурга, чији је Ивановић члан, али је ту утакмицу пропустио због повреде.

Зенит је у том сусрету у Анталији победио са 1:0, а Ивановић је навео да је најважније да су обе екипе играле на високом нивоу, са великим интензитетом који је потребан у припреми за оно што следи.

Звездиног противника у Лиги Европе, кога добро познаје из руског првенства, види као „веома озбиљну екипу“.

„ЦСКА игра са три штопера назад, што је другачије у односу на нас. Познајем добро ту екипу, није била убојита, али је довела нападача. Звезда може да игра против ЦСКА, на контранападе. Мора да буде агресивнија него против нас, нарочито у последњој трећини терена. Мора да се покаже више хтења и жеље“, навео је Ивановић.

Он је оценио да је ЦСКА опаснија екипа у гостима него на свом терену.

Говорећи о екипи Црвене звезде, Бранислав Ивановић је рекао да прати српски клуб и да му се допада пре свега тимска игра.

„Највише ми упада у очи добра организација и чврста одбрана. Момци играју добро, тимски. Стварно ми се свиђа како игра Ненад Крстичић. Мали Радоња (Немања Радоњић) игра на моменте, мислим да може још много, много, много више. Треба да се открије цео његов потенцијал“, рекао је Ивановић.

Незаобилазна тема у разговору с њим је предстојеће Светско првенство у ком ће репрезентација Србије играти у групи са Бразилом, Костариком и Швајцарском.

„Морамо да будемо спремни на све. Треба бити јак. Имамо потенцијал, идемо тамо да покажемо да знамо да играмо фудбал. Имамо велико оптерећење на леђима које морамо да истрпимо и изнесемо све то. Група је веома озбиљна, са Бразилом који је испред свих. Костарика, Швајцарска и ми имамо подједнаке шансе и много зависи од прве утакмице која је одскочна даска“, рекао је Ивановић.

Фудбалски савез Србије је после квалификација заменио селектора, па ће екипу на Мундијалу у Русији уместо Славољуба Муслина водити Младен Крстајић.

„Имаћемо довољно времена да се уиграмо, да видимо шта нови селектор захтева и урадимо све да то функционише на најбољи начин. Нормално је да се у фудбалу мењају тренери, морамо да гледамо напред. Муслин има велике, можда и највеће заслуге, али у овом тренутку морамо да урадимо све најбоље могуће да оправдамо очекивања у Русији“, казао је капитен репрезентације.

Ивановић је навео да ће се сви људи из Србије који буду ишли на Светско првенство осећати лепо у Русији и да ће бити „као да се игра код нас“ јер су то два слична народа и биће „уживање за све“.