Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉЕВ „ПРОГРАМ“: „Укинути финансирање медија и НВО које врше антисрпску функцију

0

Носилац листе Српске радикалне странке за београдске изборе Војислав Шешељ и кандидат за градоначелника Милан Дамјановић обишли су данас Калемегдан, а лидер радикала је том приликом објаснио на који би начин утицао на медије и невладине организације уколико дође на власт у Београду.

Како је рекао, он би „укинуо финансирање свих невладиних организација које делују против Србије и српског народа“, као и „финансирање медија који су у антисрпској функцији“.

– Медији треба да иду на тржиште, а да се финансира само оно што је заиста од националног или градског значаја. А све остало, како се ко снађе на тржишту – категоричан је лидер радикала.

Шешељ и Дамњановић грађанима централних београдских општина представили су програм радикала којим се могу обезбедити средства за развој културног живота.

– Управљање Београдом као метрополом, као заиста великим градом, не подразумева само решавање комуналних проблема. Београд има врло висок степен самоуправе и има врло значајне функције у културној сфери. Оно што држава и локална самоуправа треба да финансирају, то је дакле срачунато са неким националним интересом: да се подстакну домаћи драмски писци, да се мотивишу режисери да режирају домаће драме: и старих и нових аутора, а да све то има једну патриотску поруку, јер оно што има патриотску поруку треба држава да финансира, а оно што нема, нек препусти тржишту – казао је Шешељ.