Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): „СНС и део опозиције би по питању Косова подржали ЕУ“

0

Београд -- Председник ДСС Милош Јовановић изјавио је да би власт СНС и већи део опозиције, али не и ДСС, потписали решење за Косово које одговара Бриселу.

На трибини ДСС о „Апелу за одбрану Косова и Метохије“ у општини Стари град, Јовановић је казао да ће грађани на референдуму моћи да спрече промену Устава и на тај начин предају Косова.

„Познајући Србе, референдум о промени Устава неће проћи лако. У супротном Срба на независном Косову не би било“, казао је Јовановић.

Председник Политичког савета ДСС Милош Ковић затражио је да власт „не ломи преко колена“ питање Косова и Метохије.

„Против смо потписивања правно обавезујућег споразума, против поделе Косова и против прихватања да уђе у Уједињене нације“, истакао је Ковић.

Он је навео да се залаже за замрзавање конфликта. „Чему журба, пошто се однос снага у свету мења“, запитао се Ковић.

Професор Филолошког факултета у Београду Мило Ломпар назвао је власт Александра Вучића „симулакрумом“.

„Власт би да буде и патриотска и издајничка. Али то није могуће, док публика не полуди. А за то је потребна телевизија“, рекао је Ломпар.

Он је додао и да је дубоко забрињавајуће што данас Шпанија више брине од Србије о косовском питању.

Филмски редитељ Данило Бећковић рекао је да власт мења дискурс и да сада поставља као тезу да нико од Србије не тражи признање косовске независности.

„Ако дамо Косово можемо полако да почнемо да се пакујемо, неко ће доћи и по Београд. Да је Косово изгубљено не би нам га ни тражили. Потписивањем правно обавезујућег споразума легитимисали би све злочине над Србима“, казао је Бећковиц.