Прочитај ми чланак

БЕОГРАД – БИЋЕ ВРЕЛО УСРЕД ЗИМЕ: Опозиција и РТС без договора, у недељу протест!

0

Опозиционе партије најавиле су протест за сутра испред зграде РТС, јер њихови представници са Управним одбором РТС данас нису постигли договор о извештавању јавног сервиса о активностима опозиције.

На састанку у РТС-у су учествовале Демократска странка, Левица Србије, Народна странка, Покрет „Не давимо Београд“, Нова странка, Покрет слободних грађана, Покрет за преокрет, Покрет „Против диктатуре“, Социјалдемократска странка, Удружење „Шта радите бре“ и странка „Заједно за Србију“.

Договор опозиције о контроли избора и протест испред зграде РТС-а

Опозиција је данас затражила и смене председника Управног одбора, генералног директора и уредника информативног програма јавног сервиса због „због непоштеног, непрофесионалног и незаконитог извештавања РТС-а у дужем временском периоду, што је утврђено извештајима независних организација“.

Како су саопштено, представници УО РТС нису прихватили тај захтев.

Представници опозиције су навели да друга средства за постизање договора немају, и да позивају све грађане и грађанке да у недељу у 19 часова дођу у Таковску улицу испред зграде РТС и „захтевају оно што је њихово – јавни, а не страначки сервис и право на објективно информисање, а не пропаганду једне странке“.

Управни одбор РТС потврдио је у свом саопштењу да је састанак са делом опозиције одржан, да су представници политичких странака изнели примедбе и политичке оцене у вези равномерне заступљености политичких актера, идеја и мишљења, пре свега у Информативном програму РТС-а.

Што се тиче захтева за смену генералног директора, главног и одговорног уредника Информативног прогама и председника Управног одбора, РТС је саопштио да ће уколико се установи да су поступали супротно закону они бити разрешени.