Прочитај ми чланак

ЗАШТО ЋУТЕ Срби у Словенији?

0

Ана Брнабић је са српском владом боравила у Љубљани – Словенија. На заједничком састанку су потврђени одлични пријатељски односи две земље.

Том приликом је речено да је Србија значајна партнерка Словеније у привредном развоју, јер у Србији послује преко 1.500 словеначких фирми, а у Словенији свега три српске. Као по обичају, српска влада је говорила о свему и свачему. О чему тачно, не зна се, јер су саопштења за медије веома штура.

Питам се:

Да ли су представници државе Србије у Словенији предочили председници и члановима српске владе текст словеначког новинара Вилија Еинспелера из дневног часописа ДЕЛО под насловом: Војни злочинци су српско природно богатство?

Да ли су самозвани лидери из такозваног Савеза српских друштава Словеније, Савеза српске дијаспоре Словеније, или још горе из Националног савета српског расејања Словеније, па чак и српски душебрижници из СКЦ „Данило Киш“, реаговали на наведени текст?

Да ли су црквене општине СПЦ у Словенији реаговале на срамно писање?

Како ће се после оваквог написа у најтиражнијем словеначком часопису осећати преко 60.000 Срба у Словенији који се свакодневно сусрећу са Словенцима.

Не чини ли вам се да је ово тихи позив на линч Срба у Словенији којима је по писању Дела: у природи да су злочинци.

Да ли је о томе бар једну реч проговорила Ана Брнабић са словеначким колегама, и да ли ће се било ко од прозваних јавити поводом написаног чланка који је објављен баш пред саму посету српске владе словеначким колегама?

Није ли словеначко Дело јасно изрекло ниподаштавајуће мишљење о Србима који су кроз историју водили само одбрамбене, а никад освајачке ратове и који су као народ најзаслужнији да је Словенија данас самостална земља, а ипак су проглашени злочинцима. Замислите, цео један народ је проглашен злочиначким народом!

Значи ли то да ће и унуци наших унука бити злочинци само због тога што су Срби?

Срби има ли вас у Словенији и зашто ћутите!?

Дижите глас, пишите…..