Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ НЕ ВЕРУЈЕ ИСТРАЖИВАЊИМА: Наш резултат ће са Радуловићем неконтролисано..

0

Коалиција Двери-ДЈБ је усталасала јавност и биће велико изненађење ових избора. Реакције бирача су позитивне и јавили су нам се многи који до сада нису имали за кога да гласају, а сада су се пронашли у нашем слогану „Да ови оду, а да се они не врате“.

Овако коментарише лидер покрета Двери Бошко Обрадовић најновије реакције јавности, али и истраживање рејтинга странака и коалиција у Београду пред локалне изборе у интервјуу за Блиц чије вам најзанимљивије детаље преносимо у наставку текста.

 Како коментаришете резултате последњег истраживања “Фактора плус” по којем коалиција “ДЈБ-Двери” има 5,2 одсто подршке?

– Оваква истраживања често служе за креирање јавног мњења и утицај на бираче према пројекцији СНС. Они би волели да то буде тако, али то неће бити тако. Оно што је важно јесте да се цензус не поставља као тема за предизборну коалицију Двери-ДЈБ, већ само докле ћемо добацити. Поред неколико колона власти и неколико опозиционих колона које све потичу из бивше власти ДС-а, ми смо једина нова и алтернативна опција на београдским изборима. Зато морају да одвраћају бираче од нас, јер наш резултат може неконтролисано да експлодира.

Према последњем истраживању агенције “Нинамедија”, пре десет дана покрет Двери самостално је имао подршку 5,7 одсто бирача у Београду, а сада према “Фактору плус” има заједно са покретом ДЈБ 5,2 одсто. Да ли то значи да сте изгубили подршку дела бирача због коалиције са ДЈБ?

– Што је СНС-у мило, то им се и снило. Коалиција Двери-ДЈБ је усталасала јавност и биће велико изненађење ових избора. Реакције бирача су позитивне и јавили су нам се многи који до сада нису имали за кога да гласају, а сада су се пронашли у нашем слогану – „Да ови оду, а да се они не врате“. Сигуран сам да су бирачи, нарочито они неопредељени, хтели да виде алтернативу и да је ту потенцијал наше листе под бројем 7. Наши досадашњи бирачи у Београду су задовољни што смо укрупнили снаге и што смо сада заједно много јача опозиција.

Којим резултатом бисте били задовољни на изборима? Да ли бисте се са целом опозицијом удружили како бисте сменили градску власт?

– Потенцијал наше коалиције је двоцифрен резултат. Не треба занемарити да ми не одговарамо ни садашњој ни бившој власти и да ће сви покушати да нас дискредитују негативном кампањом. Наш коалициони споразум је изричит у погледу тога да никаква сарадња са СНС не долази у обзир после избора. Али, ни проста смена Синише Малог и Горана Весића неће донети ништа ако ће корумпирани лоповски систем остати исти. То је права тема за наш разговор са осталима из опозиције после избора: хоће ли праве промене или да наставе СНС путем?

“Реметимо шеме садашње и бивше власти”

– Ми нећемо дозволити да након Вучићевог пада са власти све остане исто. То је наша најважнија улога. Ми реметимо шеме и комбинације садашње и бивше власти које се међусобно не дирају и због тога испада да нико није одговоран за пљачку народа и државе у последњих 30 година. То више тако неће моћи – истиче Обрадовић.