СТВАРАЈУ НОВОРУСИЈУ: Доњецка и Луганска Република направиле корак ка уједињењу

8

Донбас је одреаговао на украјински закон којим су амерички вазали у Кијеву прогласили територије Доњецке и Луганске Републике окупираним од стране Русије. И, одреаговао је, у суштини, очекивано,

Председник Доњецке Републике, Александар Захарченко, и вд председника луганске Републике, Леонид Пасечник, потписали су Протокол о намери успостављања тесне сарадње у економији и формирању јединственог царинског простора.

Ово је корак од седам миља ка јединственом економском и царинском простору у оквирима свеју донбаских република. У суштини: вероватно пресудни корак ка њиховом уједињавању које је све доасад изостајало искључиво из геополитичких разлога.

На исти закључак на води и чињеница да су данас и железничке кмпаније ДНР и ЛНР потписале уговор о сарадњи и у путничком и у теретном саобраћају.

Захарченко је оценио да „почиње нова етапа у сарадњи братских република“:

„Потписаним документима показујемо својим непријатељима да смо јединствени и да нас нико не може раздвојити. Ми немамо шта да делимо. Ми смо један народ и једна земља са једним главним задатком“.

Индикативно је, нема сумње, што је ово приближавање ЛНР и ДНР уследило само дан након што је Александар Михајлов – бивши генерал ФСБ (државне безбедности Русије) – поводом најновијих америчких антируских санкција рекао:

„Амерички `Кремаљски списак` показује да су у Вашингтону остали без аргумената и да су пред слепом улицом. Стављање на такав списак највиших функционера друге државе (Дмитрија Медведева и Сергеја Лаврова) – то је на самој ивици прекида дипломатских односа. Више нема шта друго да се очекује. Време је да Москва призна Донбас!“

Генерал Михајлов је члан утицајног савета за спољну политику. Утолико је значајније што је упозорио „време је…“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!