Прочитај ми чланак

СРБИЈА ЈЕДНА ОД ТОП-ТЕМА САСТАНКА БИЛДЕРБЕРГ ГРУПЕ: Шта Aна Брнабић носи Вучићу

0

Спекулације како ће Билдерберг група да окрене Ану Брнабић против Вучића су неосноване, јер је управо председник Србије њихов експонент у нашој земљи.

Састанак у јуну ће заправо бити коначни притисак на власт у Београду да се лажној држави Косово да место у УН и осталим међународним организацијама, као и да се направи коначан отклон од Русије.

Ово за „Србин инфо“ открива извор из дипломатских кругова, који наглашава да ће после неколико година Србија поново бити међу главним темама Билдерберг групе (од 7. до 10. јуна у Торину).

– Циљ је протерати Русију са Балкана и одржати моћ Запада. На састанку ће се договарати и сценарији са рушење Доналда Трампа, али и ситуација око намере Кине и Русије да сахране амерички долар – наводи наш саговорник.

„Билдерберг“ је неформална организација политичара, представника војноиндустријског сектора, банкара, пословних људи… Својом тајновитошћу донекле подсећа на слободне зидаре, масоне. Штаб је формално у Хагу.

Твори га тврдо језгро, у које се, на пример, могу сврстати Дејвид Рокфелер и Хенри Кисинџер, а остатак гостију се позива по тренутној актуелности, односно по томе колико је перспективно „улагати“ у њих. Ове године први пут је позив добио један политичар из Србије – Ана Брнабић, а то значи да ће се о Србији причати као никада пре на састанцима ове групе.

Занимљиво је да је 1999. године, нама по злу знане, скуп „Билдерберга“ одржан у Синтри од 3. до 6. јуна, а да је прва тема било Косово. Модератор расправе био је Хенри Кисинџер, а први говорник Карл Билт. Уопште, међу „Билдерберг“ званицима углавном традиционално преовлађују Србији не баш наклоњени политичари.

Формално, годишњи скуп „Билдерберга“ изгледа овако: на једном месту се окупи трећина топ-политичара и две трећине финансијско-пословних магната, већају три дана без страха да ће њихови ставови доспети у јавност (и обезбеђење мора остати изван просторије за састанке), ништа се не снима и не бележи, а онда се разиђу, поједностављено речено: на извршење задатака.

Тврди се да је „тајновитост неопходна да би дискусија била стимулативнија“. Занимљиво је, међутим, да ударни амерички медији о овим скуповима, по правилу, не информишу. Објашњење је једноставно: њихови власници и сами су на „Билдерберг“ листама.

Основни циљ „Билдерберга“ био је јачање евро-атлантских веза, али још одавно је то прерасло у однос ове осовине према претњама које долазе од остатка планете. Односно, очување и јачање супремације западне цивилизације.