Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ ИЗ ЗАБОРАВА ИЗВЛАЧИ ЂИНЂИЋЕВОГ МИНИСТРА и оптужује га за уцену политичара

0

Док је био на челу полиције, узео је компромитујуће податке о лидерима опозиције да би после избора могао њима да тргује и тако обезбеди учешће у власти, тврди Војислав Шешељ.

Душан Михајловић, бивши министар унутрашњих послова, у време док је био на челу МУП, наводно је узео криминалне досијее челника ДОС да би њима могао да их уцењује. Овај скандалозан податак наведен је у књизи „Четничка сабља над досманлијском главом“ Војислава Шешеља из 2004, а лидер радикала у разговору за Курир каже да остаје при свему наведеном у књизи.

Михајловић је, наводи се у књизи, узео криминалне досијее лидера Демократске опозиције Србије, с којима је тада био на власти, да би после следећих избора могао уценама да осигура својој странци Либерали Србије да уђе у власт која год странка из изворног ДОС да победи.

Душан Михајловић

Душан Михајловић у кратком разговору за Курир каже да није видео Шешељеву књигу која га помиње. На питање да ли је урадио то што се наводи у књизи – узео криминалне досијее лидера ДОС да би могао да их уцењује, он каже:

– Нисам урадио ништа тако.

– Наш извор близак либералима Душана Михајловића сазнаје да лидера те партије нису толико узнемириле оптужбе Млађана Динкића колико га је погодила иницијатива појединих колега из ДОС да због сукоба с Динкићем поднесе оставку на функцију министра полиције. Наиме, извор истиче да је Живковић, под притиском Човића, Ђелића и Влаховића, предложио Михајловићу да се повуче с места министра полиције, а да су се тој иницијативи енергично успротивили Чедомир Јовановић и Владан Батић. Извор сазнаје да би се Михајловић радо повукао с функције министра полиције и да би на време напустио брод који тоне да га у међувремену нису озбиљно оптужили лидери Г17 плус, који би његово евентуално повлачење уочи ванредних парламентарних избора искористили у корист кампање Г17 плус – пише у књизи, а као датум је наведен 12. новембар 2003. А затим се додаје:

– Извор истиче да се Михајловић не плаши одговорности ни по једној оптужби коју му Млађан Динкић ставља на терет, с обзиром на то да је он искористио функцију министра полиције и на време склонио све криминалне досијее не само за Динкића већ и за остале чланове коалиције ДОС. Извор сазнаје да Михајловић рачуна да ће, управо захваљујући криминалним досијеима својих партнера из ДОС, поново његови либерали бити у власти, без обзира на то која групација странака из изворног ДОС буде имала већину у парламенту.

Шешељ каже да је сва документа која су објављена у књизи добио од својих извора из полиције и ДБ:

– Стојим иза свега написаног у књизи. Све су то информације од мојих извора из полиције и Државне безбедности.

ЧИЊЕНИЦЕ

– Душан Михајловић политиком почиње да се бави почетком деведесетих, када је основао странку Нова демократија
– Нова демократија улази у Владу почетком 1994, заједно са СПС и Југословенском левицом
– Ова сарадња трајала је до 1997.
– Нова демократија улази у коалицију са ДОС 2000, а потом и у владу (2001), када Михајловић ступа на функцију потпредседника владе задуженог за унутрашње послове
– На тој дужности био је до марта 2004.
– Нова демократија је 2002. променила име у Либерали Србије