Прочитај ми чланак

МИЛАН ВИДОЈЕВИЋ ШЕШЕЉУ: Да је Слоба хтео да те убије придавили би те ко зеца!

0

Публициста Милан Видојевић снимио је поруку којом се лично обратио Војиславу Шешељу у којој тврди да није тачна тврдња да је Слободан Милошевић наручио атентат на лидера СРС.

„Надао сам се да је твој боравак у Схевенингену била катарза у којој ћеш да се прочистиш. Нажалост сам се преварио. Ти си остао доследан свом понашању деструкције политичког система описаног у протоколима Сионских мудраца. То ме наводи на тужну помисао да су те можда управо они и пустили из затвора и вратили у Србију да то урадиш поново“, каже између осталог Видојевић.

Он подсећа да је Шешељ изјавио управо у једном интервјуу за Курир како је Слободан Милошевић два пута наручио атентат на њега.


Ко је Милан Видојевић

Милан Видојевић (Београд, 1950), писац, публициста, преводилац, аутор преко стотину телевизијских емисија. Дипломирао на Факултету драмских уметности. На конкурсу Радио Београда 2006. године његова радио-драма Сонијеров мир освојила је другу награду. Аутор је неколико књига међу којима су и Илуминати 666 (2011), Мафија (2003), Досије Омега: нови светски поредак као нови сатанизам (2001).

„Ова прича није тачна. Ти никада у својој политичкој каријери ниси схватио како функционише безбедоносни систем једне земље па ни Србије. Под један – Слобу ти ниси интересовао у том смислу као ни Вук јер нисте били опасни по њега, а ни по режим. Самим тим нечија жеља да вас физички макне са политичке сцене и из живота није постојала. Али и да је чак и постојала то не би кренуло од Слобе већ од људи који имају овлашћења и снагу да проблеме који угрожавајку земљу реше и на драстичан начин“, каже Видојевић.

Он открива ко је човек који би имао такву моћ.

„Управо човек који ти је причао како ти је спасао жиот више пута јер је Слоба хтео да те макне, Јовица Станишић, је имао ту моћ. Ти ниси схватио да се Јовица играо са тобом у том Схевенингену да је причао бајке које си ти желео да слушаш. А да је заиста постојала намера да ти будеш уклоњен управо би тај Јовица Станишић дао налог за твоје уклањање и неки Насер Орић би те придавио као зеца, можда баш и у том Схевенингену, да је то икада била нечија одлука“, напомиње Видојевић и додаје:

„Иста је прича и са Вуком Драшковићем. Није ДБ дошао у Црну Гору да кроз врата пуца на њега. То је била опомена Земунског клана, а он зна зашто“.

Иначе ову поруку, за коју се мало зна, Видојевић је снимио пре пар година.

Подсетимо, Шешељ је 2015. одговарајући на питања да ли је Милошевић хтео да га убије кад је, наводно, два пута победио на председничким изборима, а што је тадашња власт тад заташкала и резултате фалсификовала, рекао:

„Јовица Станишић ми је у Хагу рекао да ми је неколико пута спасао живот. Па макар је два пута, ако је 50 одсто од тога истина. Аркан је један од тих који је хтео да ме убије“, рекао је Шешељ.

Он је тада у изјави за Курир додао да му је Станишић открио да га је спасавао и од Аркана и од Милошевића.