Прочитај ми чланак

„ИЗЕТБЕГОВИЋ СА ЕРДОГАНОМ И ВУЧИЋЕМ – опасно за БиХ“

0

Председник РС Милорад Додик каже да је "озбиљан преседан то што у разговорима у Истанбулу учествује само један члан Председништва БиХ, и то непредседавајући".

Сматра да се таквим потезима покушава дати нека друга димензија.

„То је опасно за БиХ, а долази од оних који су упорно настојали да се прикажу као њени бранитељи, што ради Бакир Изетбеговић, а уствари, урушава суштину њених институција и њено постојање“, навео је Додик.

Коментаришући састанак у Истанбулу председника Републике Турске Реџепа Тајипа Ердогана с председником Србије Александром Вучићем и чланом Председништва Босне и Херцеговине Бакиром Изетбеговићем, он је рекао да РС са Србијом има одличне односе, а да се Турска „овде драматично миеша, дајући подршку директно Бошњацима“, јавља Фена, а преноси „Аваз“.

Наводећи да не зна шта ће бити тема састанка у Истанбулу, тврди да се уводи једна нова пракса да се члан Председништва БиХ поново покушава да представи као представник БиХ у овим разговорима.

„Колико сам разумео иза тога не стоји одлука Председништва БиХ, већ одлука Изетбеговића и евентуално Ердогана. Вучић није тај који може да одређује формат састанка, јер је у посети Турској“, додао је Додик у изјави новинарима у Бањалуци.