Прочитај ми чланак

ДОБРИЋ РАСТУРИО ПАРТИЗАН! Звезда јуриша на прво место,црно-бели далеко од плеј-офа

0

Црвено-бели славили, остали у трци за пол-позицију у регионалном такмичењу и удаљили црно-беле од борбе за плеј-оф

Црвена звезда је савладала Партизан, наставила борбу за пол-позицију и удаљила ривала од борбе за плеј-оф – 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17).

Најбољи у тиму Душана Алимпијевића били су Огњен Добрић са 18 (7-6 за три) и Матијас Лесор са 13 поена, док су се на другој страни истакли Новица Величковић са 20 поена и 10 скокова Најџел Вилијамс-Гос са 17 поена.

Доста неизвесности виђено је у првом полувремену, Новица Величковић је држао свој тим у игри, па су црно-бели на паузи имали подношљивих шест поена заостатка (49:43).

По повратку на паркет је све кренуло низбрдо од момента када су Шалић и Гагић зарадили по четири личне. Гос је ушао у серију грешака, Енис се разиграо, Добрић наставио да погађа тројке, па је на уласку у последњу деоницу Звезда имала 14 поена предности (71:57).

Предност црвено-белих је додатно расла у четвртој деоници, до максималних “плус 18” (79:61). Све што су успели у наставку црно-бели јесте да смање тај заостатак (86:74).

ЧЕТВРТА ЧЕТВРТИНА

Добар окрет Аранитовића и поени, Омић узвраћа на другој страни. Омић користи то што га Пецарски чува и успева да изнуди фаул младог кошаркаша. Рочести наставља да греши, али Јанковић поново удара сјајну „рампу“, па даје тројку (76:59).

Омић успева да избори нови напад Звезде, Лазић остаје сам и погађа за три, Лазић потом прави пету личну у постављању блока (79:61). Маринковић погађа торјку, Аранитовић поентира у контри, Алимпијевић тражи тајм-аут (79:66).

Рочести коначно успева да поентира, Величковић узвраћа, а Лазић финтира шут за три и лагано полаже лопту у кош. Гос прави фаул у нападу, Чанак добија техничку и тражи тајм-аут, после чега Тејлор погађа бацање (84:68).

Лесор маши оба пенала, Аранитовић погађа оба. Звезда не успева да упути шут на време, напад за Партизан, али Гос губи лопту (84:70).

ТРЕЋА ЧЕТВРТИНА

Поенима Величковића почиње друго полувреме, Рочести поновоо креће у свом стилу, па спушта за Лесора који лако полаже лопту у кош. Маринковић погађа тројку (53:48).

Рочести не успева да погоди, Алимпијевић га изводи. Величковић погађа уз фаул и враћа свој тим у игру (53:52). Лесор краде лопту Госу, Енис закуцава, Гос поново губи лопту, Дангубић то не кажњава, али се Гос исправља и поентира, после чега Енис погађа тројку (58:54).

Чанак у великом проблему, Шалић и Гагић имају по четири личне грешке. Енис промашује тројку, не погађа ни Гагић, а Алимпијевић тражи да се мало смири игра. Бјелица опет промашује, али после добре одбране и грешке Госа, Лесор закуцава у контри (60:54).

Проблеми за црно-беле се настављају, превише греше у нападу, а то користи Енис и бржом игром у контри успева да изнуди фаул и погоди оба пенала. Гос не погађа, Величковић прави трећу личну на Омићу који даје оба пенала за прву двоцифрену предност на мечу (64:54).

Гос коначно прекида „празан ход“ поенима, Гавриловић добија техничку, Давидовац погађа, а Добрић даје совју пету тројку на мечу. Гос прави грешку у корацима, после чега Добрић даје своју нову тројку (71:56).

Прве минуте добија Пецарски, док Чанак има шта да каже Гавриловићу који излази. Вон погађа само прво бацање, Давидовац скида лопту, Пецарски је хвата, али добија блокаду од Дејана. Рочести води последњи напад у деоници, не погађа. Звезда има 14 поена предности пред последњих 10 минута – 71:57.

ДРУГА ЧЕТВРТИНА

Вон прави фаул у нападу, Давидовац то кажњава тројком. Вон потом поново узима лопту, залеће се, погађа под фаулом Давидовца и реализује додатно бацање (25:27). Омић постиже прве поене у црвено-белом дресу у АБА лиги, Давидовац затим фаулира Аранитовића који погађа само друго бацање, Алимпијевић тражи тајм-аут (27:28).

Два сјајна потеза Јанковића. Прво снажно закуцавање на једној, па „рампа“ на Вону на другој страни. Лазићу остављају простор што користи да погоди тројку. Лесор прави другу личну, Гагић погађа оба пенала (32:30).

Јанковић погађа тројку, па прави фаул на Величковићу који погађа само друго бацање. Исто на другој страни чини и Лесор (36:31). Добрић и Величковић „размењују“ тројке, Лесор погађа под фаулом, али промашује додатно бацање (41:36).

Дангубић поентира из тешке ситуације, Величковић не успева да погоди, Добрићу у контри испада лопта. Си губи лопту, а Добрић се искупљује тројком – 46:39.

Величковића лопта погађа у ногу у нападу, лопта за Звезду. Омић хвата лопту и добија два пенала, али их промашује. Величковић то кажњава поенима (46:43). Последњи напад у деоници за Звезду, Рочести креће на продор, па оставља за Добрића који погађа тројку уз звук сирене – 49:43.

ПРВА ЧЕТВРТИНА

Лазић промашује тројку, Бонџа Си поентира на други обруч после добре финте. Дангубић погађа тројку, узвраћа Маринковић истом мером, потом нови поени Вање (3:7). Продор Дангубића, Гос даје тројку (5:10).

Гос погађа, па Звезда прави серију 7:0 за изједначење (12:12). Брза контра и поени Аранитовића, Лесор погађа оба пенала, а Чанак изводи Гагића и уводи Гавриловића и снижава петорку (14:14).

Бјелица даје оба пенала, Вон губи лопту, Добрић даје тројку, па Чанак тражи минут одмора (19:14). Величковић сигуран на линији за слободна бацања, Гос фаулира Давидовца на шуту за три, што му је друга лична, мења га Си. Дејан погађа сва три пенала. Новица успева да изнуди бацања и да их погоди (22:18).

Бонџа Си даје тројку, Енис прави грешку, црно-бели смирују напад. Новица остаје сам и погађа тројку за вођство после првих 10 минута (22:24).