Прочитај ми чланак

МОНАХ АРСЕНИЈЕ: Патриота ће бити онај вођа који уклони Тита из Куће цвећа

0

Ми стално поричемо себе јер кад ти неко удара пендреком по глави онда ти на крају нећеш да будеш оно што јеси само да те оставе на миру. То ми не смемо да дозволимо. Ми се стидимо да причамо у свету о Јасеновцу који је наша голгота и коју морамо да изнесемо, рекао је једном приликом монах Арсеније Јовановић.

Према његовим речима Јосип Броз Тито је одмах пошто је дошао на власт почео да минира и руши Јасеновац да би се избрисало оно што се тамо десило.

„Не сме то да буде избрисано, али не да би се ми некоме светили већ да би се поставило јасно и гласно шта се радило у историји. Хвала Богу у томе нам доста помажу Јевреји који су свесни да смо и ми на неки начин уз њих страшно пострадали у 20. веку“, рекао је монах Арсеније.

Он је истакао да ће први вођа или владар Србије који уклони посмртне остатке Јосипа Броза моћи да се назове патриотом.

„Ту не мислим да треба да се уради нешто нечасно… Нека га сахранимо у Алеји великана на Новом гробљу али да он нема свој маузолеј“, поручио је он.

Монах Арсеније Јовановић годинама је био у манастиру Острог. После 6 година у Острогу он одлази да обнови манастир Рибницу. Нада се да ће тамо обновити монаштво и да ће направити једна нови духовни центар.