Прочитај ми чланак

ЗАПАД УНИШТАВА РУСИЈУ И СРБИЈУ! Сергеј Лавров: Лажу да правимо хаос у Европи!

0

Русију оптужују свуда за све, па чак и за кризу у Мексику, баш као што се Србија оптужује за све што се дешава на Балкану

Западни моћници свесно уништавају Русију и Србију лажним оптужбама за изазивање политичких криза у свету и на Балкану!

 

И даље умишљају руске шпијуне

Нападају нас због центра у Нишу. Што више инсистирамо да он служи за гашење пожара, то Запад више тврди да је реч о шпијунском гнезду

Сергеј Лавров, руски министар спољних послова

Ово драматично упозорење стиже од руског министра спољних послова Сергеја Лаврова. Он наглашава да се Москва свуда оптужује за умешаност, па чак и у кризи у Мексику, баш као што се и Србија оптужује за све што се дешава на Балкану! Информерови саговорници, врсни спољнополитички стручњаци, сматрају да Запад намерно пласира ове тезе како би политички ослабио Владимира Владимировича Путина и Александра Вучића!

Огромни лицемери

Сергеј Лавров тврди да Бриселу и Вашингтону јако сметају јаке везе Русије са балканским државама, које су традиционални и блиски пријатељи.

 

Желе да нас посвађају са Русима

Притисак Запада преноси се и на Србију јер желе да је одвоје од Москве

Зоран Миливојевић, каријерни дипломата

 

– Русија се свуда оптужује за умешаност, па чак и за кризу у Мексику, као што се и Србија оптужује за све што се дешава на Балкану. Ипак, верујем у отрежњење – поручује Лавров за немачки сервис „Дојче веле“.

Према његовим речима, Русија и балканске државе су пријатељи и не види ниједну другу улогу Москве у Европи.

 

Русија против „Дејтона 2“

Упитан шта мисли о идеји да се организује „Дејтон 2“, као што предлаже амерички конгресмен Мајк Тарнер, Лавров каже да има неудомицу око тога.

– Неопходно је да знамо шта је мислио тиме. Ако би тако требало да поново пишемо ‘Дејтон’, онда смо против. Верујем да БиХ не би издржала такав изазов, јер бисмо изнова почели да разбијамо њену државност – упозорава Лавров.

– Пример за нападе на Москву је, рецимо, Српско-руски центар у Нишу. Што више Москва инсистира да центар служи за гашење пожара, то се на Западу распламсавају сумње да Кремљ тако покушава да утиче на Балкан. Тај центар обезбедио је помоћ многим земљама. Не само Србији већ и Црној Гори, па чак и још више Западу. Тамо ради осам Руса и десет Срба на мониторингу стања о изненадним ситуацијама кад је реч о катастрофама и природним непогодама. И поред тога, амбасадор САД у Београду јавно тражи од Србије да не потпише уговор о имунитету особља јер је то наводно шпијунско гнездо. А када држављани земаља чланица НАТО, обављајући вежбе у Србији, траже такву заштиту и имунитет, то се уопште не доводи у питање – подвлачи Лавров.

Екатерина Захаријева

Шефица бугарске дипломатије

На Западном Балкану постоје страни фактори, али одговорност за то лежи на ЕУ јер није била ангажована у региону. Ако нас нема, онда је присутан утицај неког другог ко није део европске породице, нити је део НАТО.

 

Коментаришући упозорење руског званичника, каријерни дипломата Зоран Миливојевић сматра да је реч о крајње природној и нормалној реакцији.

– На Западу ескалира русофобија. Изгубили су све критеријуме и у свему виде руске прсте. Самим тим то се преноси и на Србију, коју желе да одвоје од Москве и њеног утицаја на Београд. Све ово део је великог притиска западних моћника који би да однос Србије и Русије реше у своју корист – објашњава Миливојевић.

Руше нас 30 година

Бивши шеф дипломатије Владислав Јовановић оцењује да постоји офанзива са Запада која политичку ситуацију на Балкану користи да регион прикаже ослабљеним и ризичним.

– Западу треба непријатељ на ког ће да свали кривицу за своје офанзивне акције и тако се оправда. Именујући Русију као државу која има малигни утицај желе да забораве на свој штетни утицај који постоји већ 30 година. Успут је и Србија поменута, јер је њена неутралност непожељна и желе је у НАТО пакту. Зато кроз зубе причају о нама – закључује Јовановић.