Прочитај ми чланак

„УНУТРАШЊИ ДИЈАЛОГ НАЈВЕЋА ЛАЖ у новијој историји Србије“

0

Ниш -- Лидер Двери Бошко Обрадовић изјавио је у Нишу да је "унутрашњи дијалог" о Косову највећа лаж, превара и фарса у новијој политичкој историји Србије.

„Не постоји никакав дијалог о Косову и Метохији. Постоји само покушај председника Србије да нас све припреми за завршни чин издаје Косова“, оценио је Обрадовић на трибини Двери „Косово неотуђиви део Србије“.

Обрадовић је рекао да је „завршни чин издаје Косова“ започео доласком Српске напредне странке на власт и потписивањем „антиуставних бриселских споразума“ којима се „наша власт одрекла дела наше територије“.

Он је изјавио да „ма колико Косово имало спонзора на Западу, најважнија подршка независном Косову долази из Београда“.

„Александар Вучић је дошао на власт уз помоћ Запада, али са задатком да потпише признање независног Косова. Тај задатак је дошао на наплату у 2018. години“, изјавио је Обрадовић.

Према његовим речима, за власт у Србији су „сви рокови истекли“ и она ове године „мора да потпише правно обавезујући споразум о свеобухватној нормализацији односа између Приштине и Београда“.

„Тај споразум је једна велика обланда у коју треба да завију чин признања независног Косова и отварања пута ка учлањењу независног Косова у Уједињене нације“, казао је Обрадовић.

Он је рекао је предлог Покрета Двери да се прекину „погубни преговори“ о Косову у Бриселу, и да се питање Косова „врати у Савет безбедности Уједињених нација“.

„Наша власт треба да тражи оно што нам припада Кумановским споразумом и Резолуцијом 1244, а то је повратак дела српског државног особља на Косово и Метохију“, изјавио је Обрадовић.

Косово и Метохија су, додао је Обрадовић, под окупацијом али са ограниченим роком трајања.

„Све док Срби не признају окупацију и боре се за повратак Косова и Метохије у састав Србије, нема лажне државе Косова и нема независности Косова“, подвукао је Обрадовић.

На трибини Двери су говорили и председник „Источне Алтернативе“ Драган Тодоровић, председница „Народног покрета“ Драгана Трифковић и председник „Државотворног покрета Србије“ Слободан Самарџић.