Прочитај ми чланак

ШТА НАС ЧЕКА У ДРУГОЈ СЕЗОНИ СЕНКИ НАД БАЛКАНОМ: Атентат на краља Александра и …

0

Глумац и редитељ Драган Бјелогрлић започео је у Врњачкој Бањи рад на "Сенкама над Балканом", које су замишљене као триологија. Друга сезона обухватиће 1934. годину, док би трећа била смештена у период самог распада краљевине

Аутор серије „Сенке над Балканом“, глумац и редитељ Драган Бјелогрлић започео је рад на другој сезони, пише „Курир“. Он је протеклог викенда са сарадницима боравио у Врњачој Бањи, која је са својим вилама с краја 19. и почетком 20. века и аутентичним амбијентом једна од могућих локација на којој ће се развијати прича о догађајима из Краљевине Југославије између два светска рата. Радња нових епизода биће смештена у 1934. годину, уочи убиства краља Александра Карађорђевића.

Фото: Промо

„Имамо неку глобалну идеју. Знамо да ће бити 1934. година. Околности које су довеле до убиства, али наравно, то ће бити позадина. Опет ћемо у првом плану имати неког вероватно серијског убицу и да не одајем сад даље“, рекао је Бјелогрлић за Н1.

Бјелогрлић каже да му је жеља од почетка била да сними триологију, да се прва сезона заврши убиством, пуцњем у Скупштини, непосредно пред увођење диктатуре, да следећа иде у 1934. годину и убиство краља Александра, а трећа вероватно негде пред сам распад краљевине и потписивање Тројног пакта.

Прва клапа пашће на лето, а екипи ће се прикључити и Милош Биковић. Спекулише се да би он могао да игра краља Александра, јер ту улогу већ игра код Лазара и Петра Ристовског у „Чарапама краља Петра“.