Прочитај ми чланак

СРС: Боримо се за интерес грађана, а не бахатих инвеститора

0

Кандидат Српске радикалне странке (СРС) за градоначелника Београда Миљан Дамјановић разговарао је са одборницима те странке у Скупштини општине Звездара.

Како је саопштено, шеф одборничке групе СРС Иван Тркуља истакао је забринутост због нагомиланих проблема грађана „који нам се свакодневно јављају и сходно томе, као опозициона странка поднели смо Предлог одлуке о именовању заштитника грађана“.

Они наводе да је владајућа већина прихватила тај предлог, али да је одлуку о именовању „пролонгирала тек за 2019. и на тај начин ускратила грађанима могућност на правну помоћ“.

„Због дивље градње која цвета на нашој општини, због конкретног проблема у Устаничкој улици, где бахати инвеститори надзиђују постојеће зграде, чиме директно угрожавају животе наших суградјана и њихову имовину, на иницијативу српских радикала формирана је радна група под окриљем општине која нажалост није дала никаквог резултата због опструкције владајуће већине. Поред Коњарника, дивља градња цвета и у Миријеву, као и у другим деловима општине“, рекао је Тркуља, наводи се у саопштењу.

Кандидат СРС за градоначелника Београда Миљан Дамјановић је рекао да „српски радикали, као опозициона странка на Звездари, морају бити озбиљна контрола власти, да морају да раде у интересу грађана и врше притисак на владајући режим да се све одлуке морају доносити у складу са Законом“.