Прочитај ми чланак

НЕМАШТИНА ДОВЕЛА ДО ТРАГЕДИЈЕ: Ко је крив за смрт двогодишње Јелене?

0

Смрт двогодишње девојчице из Подгорице подигла на ноге грађане главног града

ПОДГОРИЦА- Породица Маријане Богавац из Подгорице остала је без најмлађег члана –двогодишње Јелене, која је боловала од дијабетеса. Несрећно дете рођено је са том болешћу па се о њеном здрављу морало додатно водити рачуна. Самохрана мајка била је корисница социјалне помоћи од увођења накнаде за мајке са троје и више деце. Како је накнада укинута, била је у великим финансијским проблемима и није била у могућности да купује лекове детету што је, на крају довело до трагедије.

Њена помоћ зависила је од активиста Банка хране и донација људи добре воље. Нажалост то није било довољно да се избегне најгоре.

– Живели су без струје због неплаћања рачуна, запрећено им је исељавањем из подстанарског стана због дугова, кажу у Банци хране.

Група грађана покренула је петицију за оставку министра рада и социјалног старања Кемала Пуришића.

– Услед немаштине и небриге државе, укидања јединог извора примања самохране мајке М.Б., као и лоших и тешких животних услова дечји живот је прерано угашен. За ову трагедију је одговорна држава, односно Министарство рада и социјалног старања које је ову породицу оставило без икакве заштите и помоћи, наводи се у петицији.

Маријана Богавац је са три ћерке месецима живела у лошим условима, без струје и воде док им је храна стизала од донатора. Отац Саво, живео је и радио у иностранству.