Прочитај ми чланак

ЧЕДИН КАДИДАТ У БГД – КАРЛЕУША, СНС испод 40%, на листи Бранко Коцкица и Гуровић

0

Према писању београдских медија, кандидат за градоначленика на предстојећим изборима у Београду испред Либерално демократске странке биће певачица Јелена Карлеуша, док ће се при врху изборне листе Српске напредне странке наћи бивши кошаркаш Милан Гуровић и ТВ лице Бранко Милићевић (Коцкица).

Странке ће кампању практично започети од понедељка, а оно што је већ сада познато је да Социјалистичка партија Србије ипак неће ићи у коалицији са Српском радикалном странком, већ ће обе политичке опције наступити самостално.

Напредњаци јесу највећи фаворити на београдским изборима, али истраживања показују да неће моћи лако да освоје већину као што је то био случај на последњим парламентарним и на неколико локалних избора. Према последњим испитивањима, СНС је значајно испод 40 одсто подршке.

И домаће кладионице су уврстиле квоте за предстојеће београдске изборе. Највеће шансе да постане нови градоначленик има Никола Селаковић (квота 1,8), Синиша Мали (2,2), Горан Весић (3), Александар Шапић (5), Драган Ђилас (6), Лука Максимовић Бели (100), Војислав Шешељ (5.000)…

Сигурно је да ће једну опозициону листу чинити савез Ђилас-Јанковић-Јеремић, Демократска странка ће имати подршку Бориса Тадића и Зорана Живковића, а остаје да се види какву ће изборну тактику спремити Двери, Здрава Србија Милана Стаматовића, Демократска странка Србије и покрет Доста је било.