Прочитај ми чланак

ЗБРКА У ЛЕСКОВЦУ – „због заражене снаје не долази Брнабић“

0

Први човек Лесковца Горан Цветановић је прозвао надлежне у болници да нису адекватно реаговали у случају збрињавања пацијенткиње заражене вирусом морбила.

Како пишу “Вечерње новости” због тога је доведена у питање посета премијера Србије Ане Брнабић.

Први човек града на Ветерници, наиме, тврди да су лекари на неадекватном одељењу задржали ћерку једног колеге, угрозивши тако остале пацијенте и особље.

Директор Опште болнице др Небојша Димитријевић објашњава да се случај још испитује и каже да није у питању ћерка, него снаја једног лекара у пензији. Притом, из Кабинета премијера наводе да су посету Лесковцу одложили због других обавеза.

“Сазнаје се, иначе, да је реч о породиљи која је добила морбиле док је била смештена на Одељењу гинекологије, али није одмах пребачена на Инфективно одељење јер је – наводно – њен свекар, гинеколог у пензији, инсистирао на томе. После 24 сата је отпуштена на кућно лечење”, наводи београдски лист.

Чињеница је, међутим, да међу 11 оболелих има и особља са Одељења гинекологије, али нико не може поуздано да потврди како је дошло до епидемије јер период инкубације траје 15 дана.

“Лекари су, одмах после потврђене клиничке слике морбила, породиљу морали да пребаце у Инфективну клинику, па ћемо испитати зашто то није урађено”, каже Димитријевић и наводи да су, због проглашења епидемије, од 5. јануара забрањене посете за све, па су о томе обавестили и Кабинет премијера Србије.