СТРЕСНО ПРОТИВ СРБИЈЕ – полиција упозорава Хрвате

7

СПЛИТ - Полицијска управа сплитско-далматинска издала је данас саопштење за јавност у којем упозорава навијаче да поштују правила на утакмици рукометних селекција Хрватске и Србије којом у петак почиње Европско првенство.

Како се наводи, простор испред дворане биће блокиран од 15 сати, пет и по сати пре почетка утакмице, а уз она стандардна упозорења да је забрањено носити оружје или доћи у алкохолисаном стању, посебан акценат ставља се на забрану националистичких и шовинистичких порука.

„Забрањено је уношење и истицање транспарената, застава или других ствари с текстом или сликом, знаком или другим обележјем којима се исказује или потиче мржња или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности. Такође и певање песама или добацивање порука чији садржај исказује или потиче мржњу или насиље на темељу расне, националне, регионалне или верске припадности“, истиче се у саопштењу.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се у петак од 20.30 сати.

Копљар: Стресно против Србије, има неколико елемената…

Хрватски рукометаш Марко Копљар дуел са Србијом у Сплиту на старту Европског првенства оценио је стресан и поручио да пут ка тријумфу води у заустављању његовог клупског саиграча Петра Ненадића.

„Прва утакмица је најстреснија, свим репрезентацијама је тако, јер се недељама припремаш и мораш одмах на старту да се покажеш. За Хрватску је још стресније јер постоји неколико елемената који нам носе додатан притисак, играмо код куће, биће пуна дворана и још нам је противник Србија. Треба се за све то припремити“, рекао је Копљар за „Спортске новости“.

Као највећу претњу из српског тима означио је саиграча из Фухсе Берлина Петра Ненадића.

„Ненадић је препун трикова, врло незгодан, у стању је да ни из чега створити нешто. Ако га пустиш може да буде изразито опасан. Имамо неке планове како да га зауставимо… Исто тако, на Србију гледамо као на противника којег морамо да зауставимо као екипу и не смемо да се фокусирамо само на Ненадића како се други не би размахали“.

Леворуки шутер потврдио је да је у Берлину дуго била тема „балкански класик“ између Ненадића са једне и Копљара, Стипе Мандалинића и Јакова Гојуна са друге.

„Углавном је владала шала. Додуше, кад си у клубу у скроз другом си филму, али сигурно је да није било досадно између њега и нас. Дати 250 голова у Бундеслиги није лако, изузетно је опасан када вода крене на његов млин, иако има мане. Наш задатак је да га уведемо у грешке. Он је играч који ће постићи своју квоту голова, питање је колико ће му лопти требати и потрошити их“.

Копљар је додао да „орлови“ имају незгодан тим, способан да изненади фаворите.

„Последњих неколико година функционишу управо на том принципу, увек су у стању да „скину“ неког, а за нешто више недостаје им континуитет резултата. Способни су да направе штету, а ми то сада не смемо да допустимо“, закључио је Копљар, уз констатацију да Хрватска осећа притисак и да је главни циљ једино злато које им недостаје.