Прочитај ми чланак

ГЕНЕРАЛ ДИКОВИЋ:Српска војска у приправности Кфор нас је упозорио на могуће немирe

0

Генерал Љубиша Диковић каже да су му у Кфору рекли да може доћи до угрожавања безбедности у КЗБ и на КиМ

Генерал-потпуковник Милосав Симовић, командант Копнене војске, истакао је да је актуелна безбедносна ситуација у Копненој зони безбедности стабилна.

„Припадници Копнене војске извршавају редовне задатке ангажовањем патрола, заседа и осматрачница. Добро сарађују са локалним становништвом. У контакту су и са Кфором, реализују заједничке активности и патроле“, рекао је генерал-потпуковник Симовић.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић истакао је важност размене информација са Кфором.

„Важно је нагласити да су нам размене информација са Кфором, као субјектом обезбеђења, одговорним за мир у јужној српској покрајини, свакодневне и у петак сам разговорао са командантом Кфора и дошао до одређених информација да у Копненој зони безбедности може доћи до угрожавања безбедности, као и на простору Косова и Метохије. Срећом за сада је све мирно и стабилно и сигуран сам да су снаге Кфора предузеле све мере и да ће тако остати“, рекао је генерал Диковић.

Министар одбране Александар Вулин истиче да ће војска сачувати мир.

„Нема помоћи, нема инвестиција, нема развоја уколико немате сигурност, стабилност и мир. Припадници Војске Србије ће чувати и сачувати мир као што су га чували и свих ових година“, рекао је Вулин.

На питање о могућим угрожавањима безбедности на Косову и Метохији током божићних празника, министар Вулин је рекао да информације које добију од Кфора проверавају и да се чини све да се евентуално насиље препозна и спречи.