Прочитај ми чланак

ДР МИЛА АЛЕЧКОВИЋ ОШТРО ПО МИНИСТРУ и због продаје деце из мајчиног стомака

0

Реакција проф. др Миле Алечковић на тврдње министра Зорана Ђорђевића. Из породице др Алечковић измештена Љ. Ђ. (8)

Професор др Мила Алечковић, хранитељка из чије породице је измештена девојчица Љ. Ђ. (8), одговарајући на тврдње министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића о том случају, пренете у броју нашег листа 28. децембра, које назива нетачним, поставила је више питања на које он, како наводи, „мора хитно да одговори јавности“.

Она се, најпре, пита како је могуће да министар није обавештен и не зна да школа „Владислав Рибникар“ није приватна школа, него државна школа у Београду? Наставља:

– Нека министар Ђорђевић са својим „стручним тимом коме верује 200 посто“ објасни јавности на који се начин заразна шуга није примила и на његове службенице које су на силу отимале дете… јер је шуга заразна болест… Како је могуће да се цела школа није заразила од шуге, јер ако дете има шугу у школи, школски лекар одмах по службеној дужности мора да алармира целу школу и да то свима саопшти?

Др Алечковић тражи и да се објасни, „будући да је у српском закону прописано да социјални старатељ детета мора да буде особа која је родитељ или делимични родитељ“, како је у случају, како каже, „отетог детета“ старатељка постала особа која нема децу? Како је могуће да нико из министровог, како га назива, „стручног тима отмичара“ нема децу, „нити је прихватио неко дете да му помогне“? Захтева и да се објасни како је могуће да једна од особа из тог тима „комуницира са некаквим Валтером Жилбером, односно са комерцијалном компанијом за продају деце из мајчиног стомака, која се зове ‘Оупен дор адопшн’?“ Др Алечковић тражи и да министар јавности објасни како се он то залаже за „родну равноправност“, а „сиромашној девојчици са Косова и Метохије не дозвољава да иде у елитну српску школу у Београду, него је из ње… на силу исписује?“

НА СИЛУ У „ДАЧИЈУ“

– Нека министар српској јавности као „банкарски стручњак“ објасни колико је то школа новца морала да скупи да би дете путовало у Француску, Италију и Шпанију овога лета, и да ли је то „прикупљање старе одеће“ платило ова скупа путовања? – захтева др Алечковић. На крају, она тражи разјашњење „како је могуће ишчупати из породице девојчицу која у сузама моли да је не отима његов ‘стручни тим’, а он је на силу, као терористу, гура у ‘дачију’ број БГ877-ЗГ, и одвози у непознатом правцу?“