Прочитај ми чланак

МЛАДОЖЕЊА ИЗ ПРОКУПЉА ПРЕВАРЕН: Дао 1.500 евра за младу из Албаније! Она побегла

0

Основно тужилаштво у Прокупљу покренуло истрагу о групи људи која посредује у склапању бракова Срба са Албанкама

Основно тужилаштво у Прокупљу покренуло је истрагу о случају преваре у који је укључен младожења из Прокупља и млада из Албаније. Наиме, сумња се да је Прокупчанин преварен јер је платио 1.500 евра да би склопио брак са Албанком, али је она после неколико сати побегла из његове куће!

© Sputnik/ Владимир Вяткин

Како сазнајемо, Основно тужилаштво у Прокупљу упутило је захтев тужилаштву у Албанији да им помогне у прикупљању података о овом случају.

Осумњичени идентификовани

Сумња се да иза преваре стоји група која посредује у склапању бракова са Албанкама, и да је ово само једна у серији превара које су починили.

– Идентификоване су особе које се сумњиче за ово кривично дело и поступак водимо у сарадњи са тужилаштвом у Албанији – потврдио је за Курир портпарол Основног тужилаштва у Прокупљу

Како сазнајемо, оштећени Прокупчанин је преко албанске агенције коју води једна жена успео да дође до младе.

– Преко телефона је дошао у контакт с њима. Уговорили су да плати 1.500 евра, а да ће му они довести жену за брак. После неколико дана млада се у пратњи женске особе која води ту агенцију појавила у Прокупљу. С њом је био мушкарац који је младожењи представљен као ујак – објашњава извор Курира.

Млада је са младожењом отишла у његову кућу, али се након неколико сати искрала.

– Нестала је током ноћи, чак нису имали ни прву брачну ноћ. Оштећени ју је узалудно тражио неколико дана, не знајући шта се десило. Тек онда је схватио да су га преварили и обратио се истражним органима. Осим новца који је дао агенцији за посредовање, оштећени је платио и трошкове пута за целу дружину, па је претрпео још већу штету – открива наш саговорник.

На десетине склопљених бракова

Верује се да у Прокупљу и околини има још сличних случајева, али да их жртве не пријављују, најчешће због срамоте. Тако је у Куршумлији недавно забележена слична ситуација, а младожења је остао кратак за 1.000 евра. Ипак, у последњих неколико година на десетине момака из планинских и сеоских средина успешно су склопили брак са женама из Албаније.

Није први пут

ШУМАДИНЦУ МЛАДА ПОБЕГЛА ИЗ КАФАНЕ

Шумадинцу (40) који је пре око годину дана намеравао да се ожени Албанком догодила се слична судбина, али је њега коштала далеко више. Он је дао око 4.500 евра за младу и отишао по њу у Албанију, али млада никада није стигла у Шумадију.

– Сели су у једну кафану пре уласка у Србију. Замолила је младожењу да оде до телефона и позове сестру још једном, пре преласка границе. Никада се више није вратила за сто. Изашла је на друга врата и побегла – испричао је један познаник превареног Шумадинца.