Прочитај ми чланак

ГУЈОН (СРПСКИ ДОБРОТВОР): Добијам претеће поруке од Албанаца!

0

Председник хуманитарне организације “Солидарност за Косово” доживљава нове непријатности.

Медијска хајка против мене, која је започела мојим гостовањем на телевизији Н1, наставља се претећим порукама Албанаца које преносе албански медији на Косову, за „Новости“ каже Арно Гујон, француски хуманитарац и председник организације „Солидарност за Косово“. – Та медијска хајка ме доводи у непосредну опасност, јер, што је најгоре, на Косову и Метохији је све могуће. А оно што смета Албанцима са КиМ и албанским медијима који ми упућују претње јесте то што говорим о тешкој хуманитарној ситуацији у којој живе Срби на Косову и Метохији. Односно, смета им што помажем Србима на КиМ.

Приватна архива – фејсбук

Гујон додаје да га, упркос томе што преживљава, највише радује што је његова организација реновирала 27 српских школа на КиМ, изградила бројне фарме и организовала 43 конвоја хуманитарне помоћи.

Пре свега, како каже, када се окрене иза себе, „види осмехе деце са Космета које годинама одводи на море“, као и старе и немоћне које обилазе и помажу чланови његове организације.

– Занима ме шта они који шире хајку против мене виде када се окрену уназад, осим празне приче, и то је разлика између мене и њих – наставља Гујон, који каже да је пресрећан због огромне подршке коју добија од српског народа после покренуте медијске хајке. Додаје и да очекује да телевизија Н1 осуди претеће поруке које му упућују албански медији и Албанци са Космета.

ОСУДА ПРЕТЊИ НОВИНАРКИ ТВ Н1

Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић осудила је претње упућене путем друштвених мрежа новинарки телевизије Н1 Марији Антић због интервјуа који је водила са Арноом Гујоном.

– Повереница за заштиту равноправности осуђује претње, сексистичке коментаре и мизогине поруке упућене путем друштвених мрежа новинарки телевизије Н1 Марији Антић – наводи се у саопштењу поверенице, у којем се истиче да су жене у новинарској професији и у јавном дискурсу изложеније сексистичким порукама, омаловажавањима и увредама.