Прочитај ми чланак

НИЈЕ СВЕЈЕДНО: Шта ће бити с Прелетачевићем?

0

Младеновчанин Лука Максимовић, односно "Љубиша Прелетачевић - Бели", каже да размишља да на политичку сцену убудуће излазити само под својим правим именом.

„‘Бели’ се неко време повукао. На њему је да одлучи хоће ли наставити да се бави политиком или ће то препустити Луки“, казао је Максимовић за „Блиц“.

„Дефинитивно, сатири више нема места код нас. Постојаће кроз наступе, довела ме је где сам, али сигурно је да мора да се уозбиљи све“, рекао је он.

Максимовић је казао да се „мора пронаћи другачији начин да се објасни људима у каквим смо проблемима“ и додао да томе и „не би приступио као политичар, јер њега политика ни не занима“.

Подсетимо, Лука Максимовић, тј. Љубиша Прелетачевић Бели, на председничким изборима одржаним у априлу ове године био је трећи, иза Александра Вучића и Саше Јанковића, освојивши 9,43% гласова. За њега је гласало 344.498 људи.

Његова кампања замишљена као сатира и пародија на српске политичаре и политички систем привукла је велику пажњу домаћих и светских медија.

Јавност је на Прелетачевића обратила пажњу након локалних избора 2016. када је његов покрет „Сарму проб’о ниси“ у Младеновцу био други, иза СНС, са освојених 21% гласова и 13 од 55 одборника.