Прочитај ми чланак

ЈОКСИМОВИЋ ОДРЖАО КОНЦЕРТ: Поп, рок, и фолк хитови, потпуно другачија „Миљацка“…

0

Поп певач и композитор одушевио у Сава Центру на концерту "Два света"

Чаролија у ритму свинга! Овако се укратко може описати први од три концерта “Два света” који је певач и композитор Жељко Јоксимовић у петак увече одржао у препуном Сава центру.

Фото: Лидија Репац

Јединствени музички концепт са обрадама највећих југословенских поп, рок и фолк хитова, одушевио је публику, баш као и прошле године када је Жељко Београђанима премијерно представио овај пројекат.

Фото: Лидија Репац

Популарни музичар концерт је почео песмом “Два смо света различита” Томе Здравковића, по којој је и назвао музички пројекат, а новогодишња атмосфера и ритам свинга испунили су дворану.

Фото: Лидија Репац

Уживали су посетиоци у нумерама “Ја сам тежак као коњ”(Електрични оргазам), “Неко те ноћас има”(Ван Гог), “Суада”(Плави оркестар), а онда је уследила песма “Око моје сањиво”(Магазин), како рече Жељко, за све без “Фејсбука” и “Твитер” налога. Чула је публика како у другачијем аранжману звучи и “Миљацка”, коју је Јоксимовић компоновао за Халида Бешлића.

Фото: Лидија Репац

Публика је после сваке песме наградила певача гломогласним аплаузом.

Најемотивније је било када је Јоксимовић у пратњи сјајног оркестра отпевао једну од својих најлепших балада “Љубави”, али и чувену песму Љубише Стојановића Луиса “Не куни ме, не ружи ме мајко”. У другој строфи ове нумере Жељку се придружио сјајни певач и тромбониста Младен Лукић.

Фото: Лидија Репац

Осим великих југословенских хитова, музичар је у свинг маниру отпевао и неке од својих највећих хитова, “Дрска жено плава”, “Мишел”… Уз песму “Лудак као ја” заплесали су певачица Јелена Томашевић и њен супруг, глумац Иван Босиљчић, публика је тада већ била на ногама а после другог биса и нумере “Милиметар” завршен је концерт. Жељко Јоксимовић са пројектом “Два света” наступће у Сава центру 8. и 21. децембра.

Фото: Лидија Репац

ПОДРШКА ИЗ ПУБЛИКЕ

Жељко је синоћ највећу подршку имао од своје супруге Јоване. Мада је пре тачно два месеца родила близнакиње Ану И Срну, лепа водитејка је у краткој хаљини показала савршену фигуру И изгледала као да се није ни породила.У Јоксимовићевим песмама уживали су Чедомир Јовановић, министарка правде Нела Кубуровић, трубач Дејан Петровић, тенисер Ненад Зимоњић, његов млађи колега Филип Крајиновић са девојком Нином Радиловић и многе друге познате личности.