НОВЕ ПРЕТЊЕ СМРЋУ БЕЗ ПРАЉКА, Пусић мета: „Заклаћу те“

7

Претње смрћу након изјава о пресуди херцеговачкој шесторки добила је још једна чланица хрватске опозиционе странке Глас Весна Пусић.

Хрватска полиција истражује претње смрћу које су примили посланици у Хрватском сабору због коментара на јучерашње самоубиство Слободана Праљка, пише загребачки портал „Индекс“.

Странка је на Фејсбуку објавила претње смрћу које је добила некадашња шефица хрватске дипломатијеВесна Пусић.

„Издајицо једна смрдљива чекај док додем у Загреб заклачу те ко прасе“, пише у порукама Весни Пусић.

Она је особи која јој је послала претњу одговорила да је пријављен полицији, на што је он одговорио: „Нисам у Хрватској издајицо. и знам да ме нећес пријавити јер добијаш сваки дан тако нешто“.

Пусићева му је одговорила да „полиција ради и у Немачкој“ и то „још боље него у Хрватској“.

Раније је посланик Гласа у Хрватском сабору Горан Беус Рихемберг добио преко Фејсбука претње смрћу због ставова о Слободану Праљку.

Беус Рихемберг је на свом профилу објавио претње које је добио, као и фотографију пиштоља коју му је послала једна особа.

„Избошћу те на отвореном путу мајмуне”, „Не може ти нико више помоћи, почни да се молиш мајмуне“, „Ставићу ти калибар 9×19 између очију, кујо“, „Имам тачно седам метака, прво ћу ти жену убити“, неке су од порука које је примио.

Хрватски посланик наводи да је добио више стотина “огавних и примитивних увреда”.

Праљку, који је био начелник Главног штаба Хрватског већа одбране (ХВО), изречена је казна од 20 година затвора, након чега је он устао, рекао да одбацује пресуду и наводно „попио нешто из мале чашице“.

„Слободан Праљак није ратни злочинац, с презиром одбијам вашу пресуду“, казао је Праљак.

Његова бранитељка је рекла да је „попио отров“, а неколико тренутака касније су спуштени застори и прекинут директан пренос из суднице.