Прочитај ми чланак

ОСТАВИЛА БЕБУ САМУ У АУТУ: Из Паркинг сервиса тврде да нису видели дете у колима

0

Поводом случаја када је “паук” синоћ однео аутомобил Београђанке у којем се налазила њена шестомесечна беба, ЈКП „Паркинг сервис“ је реаговао - подношењем пријаве против мајке Градском центру за социјални рад, због занемаривања детета.

– Радници „Паркинг сервиса“ у Служби за пренос возила раде по унапред утврђеним процедурама и њих су се придржавали и у понедељак, 20. новембра 2017. године, када су у 18.55 часова у Улици Високог Стевана код броја 23 приметили непрописно паркирано возило регистарских ознака БГ941ПФ, које се налазило између живе ограде и прописно паркираног возила и на тај начин потпуно затворило пролаз и онемогућило кретање пешака тротоаром. Од тренутка када је возило опажено до тренутка када је започео сам поступак уклањања, који такође траје неколико минута, прошло је 15 минута и у том периоду беба је остављена у возилу без родитељског надзора – тврде из “Паркинг сервиса”.

Након добијања налога за пренос непрописно паркираног возила радници су поступили у складу са њим.

– Проверено је да ли је мењач возила у брзини и да ли је подигнута ручна кочница, што је стандардна процедура, али том приликом није примећено да има некога у возилу. Био је мрак, а из возила се није чуо никакав звук, шум, нити плач, који би указивао да се у њему налази беба.

Возач дизалице је након утовара возила, за које је добио налог за преношење, кренуо ка плацу „Паркинг сервиса“ за смештај непрописно паркираних возила у Дунавској улици. У тренутку када је дизалица „паук“ ушла у Дунавску улицу, радник „Паркинг сервиса“ је обавештен од стране диспечера да се у подигнутом возилу налази беба.

Овај податак диспечер је добио од запослених у Корисничком сервису, који су примили позив мајке, која је у паркираном возилу оставила бебу. Све се дешавало у неколико минута, јер је место са кога је непрописно паркиран аутомобил уклоњен у Улици Високог Стевана у непосредној близини плаца за смештај возила „Паркинг сервис“ у Дунавској улици. У истом моменту, на тридесетак меатара од плаца „Паркинг сервиса“ у Дунавској улици, дизалицу је сустигао отац вичући да се у возилу налази беба – саопштили су из “Паркинг сервиса”.

Ту, међутим, није био крај.

– Радници „Паркинг сервиса“ су, затим, заједно са оцем, утврдили да је беба добро и проценили да је небезбедно спуштати возило на улици и наставили до плаца „Паркинг сервиса“ у Дунавској улици, а оца повезли дизалицом. Приликом отварања возила констатовано је да је беба спавала.

Поставља се питање колико је беба пре извршеног опажаја била сама, без родитељског надзора у возилу. Сходно напред наведеном, ЈКП „Паркинг сервис“,је поднео пријаву Градском центру за социјални рад због занемаривања детета против мајке детета – закључују из овог јавног градског предузећа.